Son dönemlerin en popüler mobil oyunlarından bir tanesi olan PUBG, yüksek gereksinimleri nedeniyle pek çok telefonda oynanamıyor. Bazı yüksek donanıma sahip telefonlarda ise takılma sorunları yaşanabiliyor. Eğer telefonlarınızda takılma sorunu yaşıyorsanız haberimizde yer alan önerileri uygulayarak bu takılma sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz. 

PUBG Mobile FPS modu geldi!

PUBG milyonlarca oyuncunun tercih ettiği bir oyun olmasına rağmen oyunda yer alan optimizasyon sorunları oyun deneyimini büyük oranda olumsuz şekilde etkiliyor. Bu konuda dünya genelinde şikayetler çok fazla olmasına karşın oyun popülerliğini kaybetmediği gibi giderek artan bir oyuncu kitlesine sahip durumda. Eğer telefonunuzda sizler de takılma sorunu yaşıyorsanız aşağıda yer alan adımları deneyebilirsiniz.

Akıllı Telefonun Önbelleğini Temizleme

Bu tip takılma durumları genelde cihazın önbellek sorunlarından kaynaklanıyor. Sorunun çözülmesi adına ise telefonun önbelleğinin temizlenmesi gerekiyor. Her telefonda farklı bir şekilde önbellek temizleme işlemleri yapıldığı için cihazınızın marka ve modeline göre önbelleği temizleme metodunu öğrenmeniz gerekiyor. Telefonun kapalı durumda iken birden fazla tuşunun basılı tutulması ile erişilebilen özel ekranlarda, önbellek temizleme seçenekleri mevcut. Telefonunuzun önbellek temizleme ayarlarına göre bu işlemleri yaparak cihaz önbelleğini temizleyebilirsiniz.

PUBG Mobile veri ve önbelleğini temizleme

Tercih edilebilecek bir diğer işlem ise oyun veri ve önbelleğini temizlemek. Bunun için telefonunuzun ayarlar ve uygulamalar bölümüne geçiş yapın. Burada oyunu bularak detaylarını açın ve ekranda yer alacak olan önbelleği temizleme seçeneğini kullanarak oyunun tüm önbelleğini temizleyin.

Oyunu tekrar yükleme

Tüm bunlar çözüm olmamışsa oyunu sisteminizden tamamen silerek yeniden kurmayı deneyebilirsiniz. Pek çok kişi için çözüm olan bu yöntemler sayesinde telefonunuzda takılma olmadan oyunu oynayabilirsiniz. Tercih edebileceğiniz bu üç yöntem ile mevcut donma, takılma problemlerini ortadan kaldırabilirsiniz. Tüm bu çözümlere karşın hala telefonunuza bir değişiklik olmuyorsa telefonunuzun donanım bilgilerini kontrol ederek herhangi bir teknik sorun olup olmadığını incelemenizi öneririz. 

PUBG Lite APK’si Google Play Store’a düştü!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir