Sony’nin popüler konsolu olan PS4’de bazı kapanma sorunları ortaya çıkabiliyor. Özellikle son zamanlarda PlayStation mesaj sistemine gelen bir mesaj tüm konsolu neredeyse kullanılamaz bir hale getiriyor. PS4 için bir süre önce ortaya çıkan bu problem şu şekilde işliyor. Karşı taraftan gelen ve bir karakter içeren bu mesaj sonrasında konsol takılıyor ve sonrasında ise kapanıyor. Sürekli bir hata ve yeniden başlama sorunu olan PS4 sistemlerini fabrika ayarlarına çeviren kullanıcılar yinede çözümü sağlayamıyorlar. Hatırlatsanız geçtiğimiz aylarda iOS 11 ile beraber iPhone modellerinde benzer bir sorun görmüştük ve cihaza gönderilen bir karakter cihazın bozulmasına ve kitlenmesine sebebiyet veriyordu.

PS4 Kapanma Sorun ve Çözümleri

1 1 16

Sony ise bu sorunu çözmek adına yeni bir güncelleme yayınladı. Ancak hala benzer sorunu yaşayan bir PS4 kullanıcısı iseniz, bu noktada yapabileceğiniz bazı  yöntemler bulunuyor. Bu sorunu yaşamadıysanız tanımadığınız birinden mesaj almamak için mesaj gizliliğinizi Özel konumuna getirmenizi öneririz. Bu sayede listenizde yer alan kullanıcıların bir süre mesaj atmasını engelleyebilirsiniz. Durumu bilgisayar üzerinden halletmek için ise burada yer alan bağlantı üzerinden giriş yaparak “Personel Info Messages” adlı başlık üzerinden mesajlarınızı kapatabilirsiniz.

Konsol içerisinde ise Ayarlar > Hesap Yönetimi > Gizlilik Ayarları adımlarını izleyerek yine mesajlarınızı kapalı konuma getirebilirsiniz. Ayrıca benzer sorunu yaşayan bazı kullanıcılar Android ve iOS cihazlarına yüklemiş oldukları PlayStation Mesaj uygulamasını indirip oradan gelen mesajı silerse yine konsolun düzeldiğini ifade ediyorlar. Son bir yöntem olarak ise Güvenli Mod yönteminden bahsedebiliriz. Güvenli mod ile cihazı başlatmak için cihazda yer alan güç düğmesine basarak PS4 sistemini kapatın. Tamamen kapandıktan sonra güç düğmesine basılı tutun ve iki bip sesi sonrasında cihaz güvenli modda başlayacaktır. Dualshock 4’ü USB ile PS4 konsolunuza bağlayıp PS düğmesine basarak mod seçeneklerine erişebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir