PS3, PSP ve PS Vita mağazaları resmen kapanıyor - Haberler - indir.com

PS3, PSP ve PS Vita mağazaları resmen kapanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-31 15:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

PS3, PSP ve PS Vita mağazaları için geliştirilen online mağazaların kapatılacağı belirtildi.

2021 yılının yaz ayı itibariyle PS3, PSP ve PS Vita mağazalarının kapatılacağına yönelik gündeme gelen iddiaların doğru olduğu ortaya çıktı. Sony tarafından konuyla ilgili resmi açıklama yapılırken kapanma sonrasında izlenecek adımlar da paylaşıldı PS3, PSP ve PS Vita konsolları için açılmış olan online mağazalara tarayıcılar üzerinden erişim engellenirken konsollarda da erişimin kapatılacağı belirtildi. Kapatılma sonrasında kullanıcıların en çok merak ettiği durumlar hakkında açıklamalarda bulunan Sony, satın alınan oyunların yeniden indirilip oynanabileceğini belirtti. Kullanıcıların bu işlemler için PS3, PS Vita veya PSP’deki indirme listesine erişmesi yeterli olacak. Video ve medya içeriklerinin  de kapsam dahilinde olduğu online mağazalarda Plus kuponları da kullanılabilecek.

PlayStation oyunları nasıl PC ve PC Now'da oynanır?PlayStation oyunları nasıl PC ve PC Now'da oynanır?

PS3, PSP ve PS Vita mağazalarında sona erdirilen hizmetler neler?

Kapatılma ile birlikte kullanıcıların yararlanamayacağı hizmet kullanamayacağı özellikler şöyle olacak;

PS3, PS Vita ve PSP için yeni dijital içerikler satın alınamayacak. Aynı zamanda oyun içi satın alma işlemleri de yapılamayacak.

PSN cüzdanlardaki para kuponları ve hediye kartları da kullanılamayacak. Bu kuponlar ve bakiyeler web'deki PlayStation Store, PlayStation App veya PS4 ve PS5 konsollarından PS4 ve PS5 ürünlerini satın almak için kullanılabilecek.

Sony tarafından yapılan açıklamada, “PS4 veya PS5 konsolu kullanmayı düşünmüyorsanız cüzdanınızda kalan para için iade talep edebilirsiniz.” denilirken aynı zamanda iade konusunda da destek verileceği belirtildi.



PAYLAŞ