Pqueen dünya izlenme sıralamasında 2.oldu - Haberler - indir.com

Pqueen dünya izlenme sıralamasında 2.oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-23 15:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz hafta itibariyle Mansur Yavaş ile Twitch platformunda yayın yapan Pquenn, Türkiye gündemine oturmuştu. 15-21 Mart tarihleri arasındaki SteamsCharts raporlarına göre 1.liği çok az farkla kaçırdığı belli oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş’ı Twitch kanalında konuk eden Pqueen, Türkiye tarihinde bir ilke imza attı. #YeşilinBaşkenti projesine destek olarak başlayan bu canlı yayın, UnLost’un Twitch’deki rekoru sonrasında yeni bir rekor kırılmış oldu. Türkiye’de en çok izlenen canlı yayın rekorunu eline almış oldu.

Tüm Türkiye’de dikkat çeken bu yayınını bir başka ilki ise 15-21 Mart tarihleri arasında yayın istatistikleri olarak Pqueen, dünyada en çok izlenen 2.yayıncı unvanına sahip oldu. İlk sırada ise QuackityHQ adlı Twitch yayıncısı bulunuyor. Bu yayıncı Pqueen’ı 898 izleyici ile geçmiş gözüküyor. Ayrıca haftalık ilk 10’da ise uzun bir süredir ilk defa bir Türk yayıncı yer aldı.

Twitch yayın etiketlerini değiştirmek zorunda kaldıTwitch yayın etiketlerini değiştirmek zorunda kaldı

Pqueen, globalde 2. Oldu

Z kuşağının ilgisini çeken Mansur Yavaş, yakın zamanda kendi Twitch kanalını açacak. Pqueen ve Yavaş’ın yayını uzun bir süredir beklenirken, bununla beraber 1 dakika 37 saniyede 200.000 izleyiciye erişen yayın gençlerin yoğun ilgisini ortaya çıkartmış oldu. Türkiye’de büyük yankı uyandıran bu yayın sosyolojik olarak incelenme gerekliliğini de ortaya çıkartıyor. Yayın esnasında Mansur Yavaş tarafından film önerisi noktasında Yüzüklerin Efendisi filminin de önerilmesi sosyal medyada büyük dikkat çekti.

Mansur Yavaş’ın yakın bir zamanda kendi Twitch kanalını da açacağını belirtelim.


Twitch'ten Trump'a süresiz yasak geldiTwitch'ten Trump'a süresiz yasak geldi
Mansur Yavaş ve Pqueen Twitch'te İzlenme Rekoru KırdıMansur Yavaş ve Pqueen Twitch'te İzlenme Rekoru Kırdı

PAYLAŞ