PlayStation, satış rakamıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi! - Haberler - indir.com

PlayStation, satış rakamıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-04 22:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyaca dev Japon şirket Sony’nin oyun konsolu PlayStation, 25.yaş gününe girdi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girerek bu durumu kutladı. PlayStation oyun konsolu tam 25 yıl önce 3 Aralık 1994 tarihinde piyasaya sürüldü. Bu özel günde ilginç bir işe de imza atan Sony, “tarihin en çok satan ev oyun konsolu” rekoruna sahip olan PlayStation’ın Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiğini duyurdu. Sony tarafından yayınlanan açıklama ile beraber PlayStation 1-4 oyun konsollarının bugüne kadar tam 450 milyon adet satış yapmış olduğunu belirtti. PlayStation 1 102.5 milyon, PlayStation 2 155 milyon ve PlayStation 4 102.8 milyonluk satışı ile 100 milyon adet barajını aşmayı başarmıştı. PlayStation 3 ise 87 milyon seviyelerinde kalmıştı.

PlayStation Satış Rekoru Kırdı

Blair Witch PlayStation 4 ne zaman çıkacak?Blair Witch PlayStation 4 ne zaman çıkacak?

Sony’nin bir diğer konsolu olan PSP ise 76 milyon adet satmayı başarıyor. PS Vita için resmi satış rakamları açıklanmazken, 10 milyon seviyelerinde bir rakam bekleniyor. PS Vita ise Sony’nin konsol tarafındaki tek başarısızlığı olarak görülüyor. PSP ile beraber şuana kadar 526 milyon adetlik oyun sistemi satışı gerçekleştirmiş durumda. Ev konsolları kategorisine geldiğimizde ise Sony’nin arkasında en fazla satış yapan ismin Nintendo olduğunu görüyoruz. 36 yıllık bu tarihte şirket 323 milyon ev oyun konsolu satmayı başarıyor. Bu rakama Switch’de dahil olduğunu belirtelim.

Taşınabilir konsollar tarafında ise Nintendo, Sony’yi geçmeyi başarıyor. Nintendo’nun toplam oyun konsol satışı ise 752 milyon seviyesinde.


Önemli bir kaynak PlayStation 5'in fiyatını ve çıkış tarihini açıkladıÖnemli bir kaynak PlayStation 5'in fiyatını ve çıkış tarihini açıkladı
PlayStation Ödülleri 2019’un kazananları belli olduPlayStation Ödülleri 2019’un kazananları belli oldu

PAYLAŞ