PlayStation CEO’su PS5'in farklı renk seçeneklerine sahip olacağını açıkladı - Haberler - indir.com

PlayStation CEO’su PS5'in farklı renk seçeneklerine sahip olacağını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-15 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

PlayStation 5, tanıtılacağı güne kadar özellikleri ve oyunları ile heyecan yaratmayı başarmıştı. Fakat lansmanı gerçekleştirdiği günden bu yana neredeyse tamamen tasarımı hakkında konuşmalar gerçekleşiyordu. Beğenenler ve beğenmeyenler arasında yaşanan tartışmalar devam ederken, PlayStation CEO'su farklı renk seçeneklerinin geleceğini müjdeledi.

PS5 ve XBOX Series X’in tasarımları, konsollar hakkında zaman zaman bir takım tartışmalar gündeme geldi. PS4 ve Xbox One'ın yer alacağı odanın estetiğine uyum sağlayacağı düşülürken, PS5'in odada öne çıkması ve göze çarpması istenmiştir. Tüm kullanıcılar, PS5 tasarımının daha önceki hiçbir şeye benzemediğini düşünüyor. Dünya genelinde tasarım için ‘neredeyse fütüristik’ yorumu yapılıyor. Playstation CEO'su Jim Ryan, Cnet.com ile yaptığı röportajda PS5 tasarımının arkasındaki fikir ve çok daha fazlası hakkında bilgiler verdi.

PlayStation 5, Xbox Project Scarlett'ten Daha Güçlü mü Olacak?PlayStation 5, Xbox Project Scarlett'ten Daha Güçlü mü Olacak?

“Tasarımın cesur, cüretkar ve geleceğe dönük olması amaçlandı”

PlayStation 5 tasarımı gerçekten de yeni bir soluk getirmişe benziyor. Yeni oyun konsolun ilginç göründüğü konusunda herkesin düşüncesi aynı olarak değerlendiriliyor. Barındırdığı güçlü oyun donanımı ile övünür gibi duran ilginç bir tasarım. Cnet.com ile yapılan röportajda Jim Ryan, en yeni Playstation’ın “mevcut jenerasyona kuantum sıçraması” yaptığını söylüyor. CEO, tasarım için; “cesur ve neredeyse cüretkâr bir şey yapmak istedik. 2020’ler için ileriye ve geleceğe dönük bir şey olmasını amaçladık.” dedi. PS5'in oyun dünyasında dönemini yansıtan bir unsur haline gelmesi bekleniyor.

“Farklı renk seçenekleri kademeli olarak piyasaya sunulacak”

CEO, konu hakkında söylediklerinde haklı olarak görülüyor. Bu yepyeni konsol; ters - oreo tasarımı ile sanki bir oyundan çıkmış gibi, adeta fütüristik görünüyor. Ryan ayrıca, beyaz-siyah-beyaz renk kombinasyonunun, PS5'in kademeli olarak kullanacağı birçok renk şemasından sadece biri olduğunu bildirdi.

Dijital ve standart sürüm

Playstation CEO'su, iki seçeneğin de tasarımında hiç bir fark olmadığını açıkça belirtti. Dijital bir seçenek de sunmalarının sebebi, bu yılın ilk çeyreğinde, oyunların üçte birinin dijital olarak satın alındığı ve indirildiğini fark etmiş olmalarıdır. Ryan, insanların müzik ve filmlerde olduğu gibi oyunları konusunda da dijitalleştiğini ve Playstation'ın bunu yakalamaya çalıştığını söylüyor. Eski disklerin uyumluluğu konusunda endişesi olanlar içinse, PS5'in PS4 oyunları oynamak için tasarlandığını söylüyor. “4.000'den fazla oyundan oluşan bu kapsamlı kitaplığı test eden yayıncılar ve geliştiricilerle beraber bir süreçten geçiyoruz. Gelinen noktadan memnunuz.” ifadesinde bulundu. PlayStayion CEO’su Jim Ryan, röportaj boyunca sadece ‘dijital konsol ile standart konsol arasında fiyat farkı olup olmayacağı’ sorusunu yanıtsız bıraktı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar ile sınırlıdır. 


PlayStation 5, yüksek hızlı SSD ile geliyorPlayStation 5, yüksek hızlı SSD ile geliyor
Sony PlayStation 5, Mart ayında ön siparişe açılacak mı?Sony PlayStation 5, Mart ayında ön siparişe açılacak mı?
PlayStation 5, exclusive oyunlarla birlikte piyasaya sürülebilirPlayStation 5, exclusive oyunlarla birlikte piyasaya sürülebilir

PAYLAŞ