Play Store'da Tehlikeli Uygulama Sayısı Açıklandı - Haberler - indir.com

Play Store'da Tehlikeli Uygulama Sayısı Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-25 13:12:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda güvenlik sebebiyle uygulama mağazalarında hummalı bir çalışma yürütülüyor. Denetimin güçlü olmaması halinde uygulama marketlerinde yer alan uygulamalar arasında zaman zaman kullanıcılara zarar verecek içerikler ile karşılaşmak da mümkün oluyor. Bu sebeple uygulama mağazaların sık sık taranması ve aynı zamanda zararlı içerikler barındıran uygulamaların mağazadan kaldırılması gerekiyor. Uygulama mağazaları üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda son derece ilginç sonuçlar ile karşılaşmakta mümkün hale geliyor. Uygulama mağazaları üzerinde son olarak Sydney Üniversitesi ve CSIRO iş birliği içerisinde bir çalışma yürüttü ve çalışmaların sonucu da açıklandı. Araştırmalar sonucunda elde edilen verilere göre Google Play Store içerisinde kullanıcılara zarar verecek tehlikeli uygulama sayısı oldukça fazladır. Bu da kullanıcılar için oldukça büyük bir tehdit demektir. 

Google Play Store ya da Apple Store mağazaları içerisinde yer alan uygulamalar arasında kullanıcıların zarar görecekleri ya da kişisel verilerini zarara sokacakları bir çok içerik söz konusudur. Bunlara dikkat ederek seçim yapmak akıllı cihazınızı daha sağlıklı bir seviyede kullanmanıza imkan sağlayacaktır. Bazı uygulamalar kişisel verilerinizi toplayarak size büyük zararlar verecek nitelikte olabilir. Bu sebeple uygulamanın içeriklerine dikkat etmekte fayda vardır. 

Google Play Store'a Anlık Çeviri Özelliği Geldi!Google Play Store'a Anlık Çeviri Özelliği Geldi!

Google Play Store'un tehlike uygulama sayısı belli oldu

Yapılan araştırmaların neticesinde Google Play Store üzerinde yer alan tehlikeli uygulama sayısı açıklandı. Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlar için uygulama mağazası olan Google Play Store'da 1 milyona yakın uygulama yer alıyor. Uygulama mağazası içerisinde yer alan uygulamalardan bir kısmı tahmin edileceği üzere pek de iyi niyetli değildir. İyi niyetli hizmet vermeyen uygulamaların yer aldığı uygulama mağazada son yapılan araştırmayla 2.040 adet kötü niyetli uygulama olduğu tespit edildi. 

Uygulama mağazasında yer alan 1 milyon uygulamanın hepsinin incelendiği araştırma için makine öğrenmesini ve sinir ağlarını kullanmayı tercih etti. Araştırma amacıyla oluşturulan algoritma uygulama mağazasında yer alan en popüler 10.000 uygulamaya benzer metin açıklaması ve görsel içerikli olan uygulamaları tespit etti. Bu uygulamaların içerikleri araştırmacılar tarafından taranarak içerikleri değerlendirildi. Araştırma amacıyla oluşturulan algoritma 49.608 adet tehlike potansiyeli barındıran uygulama tehdidi bulundu. 

Google Play Store, her gün milyonlarca kullanıcının giriş yaptığı ve akıllı cihazlarına indirdiği özel içerikler sunuyor. VirusTotal hizmetinden faydalanılarak söz konusu tehdit içerikleri uygulamaların 7.246 adet uygulama kötü niyetli bir şekilde işaretlendi. Uygulamalar arasında 2.040 adedinin ise sahte içerikler ve yüksek risk barındırdığı ortaya çıktı. Bunun yanı sıra aynı zamanda 1.555 adedinin en az beş tanesinin hassas izin istediği, 1.407 adet uygulamanın ise reklam yerleştirilmeleri ile tasarlandığı açıklandı. Uzun bir araştırma doğrultusunda yapılan bu araştırmalar ile uygulama mağazasında yer kötü niyetli uygulamalar kolaylıkla tespit edildi. İncelemeye dahil edilen uygulamaların çoğu uygulama marketlerinden kaldırılarak kullanıcıların daha güvenli uygulamalar ile çalışması sağlanıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda Google ekibi, uygulama askıya alam oranının da yüzde 66 olduğunu gösterdi. Sıkı bir araştırma sayesinde kötü niyetli uygulamalar kolaylıkla test edildi. 

 


Google Play Store, Aktif Olarak Kullanmadığınız Uygulamaları Kolaylıkla Silmenizi SağlayacakGoogle Play Store, Aktif Olarak Kullanmadığınız Uygulamaları Kolaylıkla Silmenizi Sağlayacak
Google Play Store Material Temasının APK'sı SızdırıldıGoogle Play Store Material Temasının APK'sı Sızdırıldı

PAYLAŞ