Play Store'da 1 milyardan fazla indirilen uygulama kullanıcıların internet verilerini paylaşıyor! - Haberler - indir.com

Play Store'da 1 milyardan fazla indirilen uygulama kullanıcıların internet verilerini paylaşıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-04 11:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Android ekosistemi yine bir uygulama problemi ile gündeme geldi. Şimdi ise yüksek bir indirme oranına sahip olan Clean Master uygulamasının, kullanıcıların internet hareketlerini kayıt altına aldığı ortaya çıktı. Bazı zamanlar Android cihazlarda telefonlara kurulan uygulamalar çeşitli tehlikeler içerebilir. Bunun en yeni örneği ise Android akıllı telefonlarda yeniden karşımıza çıktı. Milyonlarca indirmeye sahip olan Clean Master adlı uygulamanın kullanıcıların internet geçmişi ve hareketlerini kayıt altında aldığı tespit edildi. Google ise bu konu hakkında Şubat ayında Google Play Store’dan toplamda 600’den fazla uygulama kaldırdı. Bu söz konusu uygulamalar arasında ise virüsten koruma ve özel tarama iddiaları olan güvenlik aracı Clean Master adlı uygulama da bulunuyordu.

Play Store’dan 1 milyar indirmeli uygulama kaldırıldı

Google Earth artık Firefox, Edge ve Opera’da da kullanılabiliyor!Google Earth artık Firefox, Edge ve Opera’da da kullanılabiliyor!

Uygulama şuan için Google Play Store’dan kaldırılırken, kaldırılmadan önce 1 milyardan fazla indirmeye sahipti. Android ekosisteminin en fazla indirilen uygulamalarından birisi olan Clean Master, şuan için muhtemelen milyonlarca akıllı telefonda bulunuyor. Google konu hakkında herhangi bir açıklama yapmazken, yaşanan gelişmeler Clean Master’ın internet kullanım verilerini topladığını belirtiyor. Bu veriler ise kullanıcıların uygulama içi “gizli” bir tarayıcıdan hangi internet sitelerini ziyaret ettikleri, arama motoru geçmişleri ve kablosuz erişim isimleri gibi detayları topluyor.

Uygulamanın üretici şirketi olan Cheetah; yaşanan bu durumu kullanıcıları güvende tutmak ve onlara faydalı hizmetler sunabilmek için izlemeleri gerektiği şeklinde ifade ediyor. Google, 2018’de Clean Master Dosya Yöneticisi uygulamasını da reklam politikalarına uymadığı gerekçesi ile Google Play Store’dan kaldırılmıştı. Clean Master’ın izleme yaptığı diğer üç ürün olarak ise CM Launcher, CM Browser ve Securty Master olduğu belirtildi. Şirket ise konu hakkında “Kullanıcıların ziyaret ettiği sitelerin tehlikeli olmadığından emin olmak için yaptık” açıklaması yaparken, bakalım diğer uygulamalar da kaldırılacak mı göreceğiz.  


Google alternatifi Huawei Search yayınlandı!Google alternatifi Huawei Search yayınlandı!
Google Chrome güncelleme sonrası güvenlik açıklarını giderdiGoogle Chrome güncelleme sonrası güvenlik açıklarını giderdi

PAYLAŞ