Play Store için kullanıcıların ücretli uygulamaları deneyebileceği bir özellik test ediliyor - Haberler - indir.com

Play Store için kullanıcıların ücretli uygulamaları deneyebileceği bir özellik test ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-18 17:34:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Android 11'de test edilen yeni bir özellik, kullanıcıların Google Play Store'daki uygulama satın alma deneyimini geliştirmeyi hedefliyor. Kullanıcılar, yeni özellikle beraber uygulama aboneliklerini direk olarak uygulamanın mağaza sayfasından gerçekleştirebilecekler. Teknoloji devi Google, Android 11 güncellemesiyle Play Store üzerinde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Lider şirket, geliştiricilerin uygulama aboneliklerini Google Play Store üzerinden sunabilecekleri yeni bir özelliği test ettiklerinin bilgisini doğruladı. 

Google, Android mağazası üzerinde kullanıcıların abonelikleri uygulama dışında satın almalarına olanak tanıyan yeni bir özellik ekleyecek. Yani Android kullanıcıları, uygulama içi mağaza üzerinden abone olmak yerine, doğrudan Play Store sayfasından abonelik sayın alabilecekler. Hatta abonelik almak için uygulamayı yüklemek zorunda kalmayacaklar. 

Google Play Store'un arama sonuçları iyileştirildi!Google Play Store'un arama sonuçları iyileştirildi!

Google Play Store'da abonelikler, mağaza sayfası üzerinden alınacak

Google, bir blog yazısında değişikliği üstü kapalı bir şekilde açıklama yaptı. Fakat bu özelliği tam olarak nasıl çalıştığı hakkında somut ayrıntılar bulunmuyor. Söz konusu bu yeni özellik, kullanıcıların abonelikleri uygulama dışında keşfedebilecekleri ve satın alabilecekleri bir yöntem olarak değerlendirildi.

Yakın zamanda yapılacak olan güncellemenin en dikkat çekici yanı geliştiricilerin direk olarak uygulamalarının ayrıntılar sayfası üzerinde abonelik seçenekleri sunmasına olanak tanıması. Android 11 ile uygulama sayfasındaki Yükle butonunun yanında, tüketicilerin abonelik satın alabilecekleri veya uygulamanın ücretsiz deneme sürümünü deneyebilecekleri ayrı bir seçenek bulunuyor. 

Uygulamayı indirmeden önce uygulama hakkında detaylı bilgi alınabilecek

Google, yakın zamanda gelecek olan yeni özellik ile beraber kullanıcıların uygulamayı satın almadan hangi özelliklerin ücretli hangi özelliklerin ücretsiz olduğunu görmelerini sağlayacak. Bununla beraber aynı zamanda kullanıcılar, ücretsiz dene özelliği sayesinde söz konusu uygulamanın satın almaya değer olup olmadığını görebilecekler. Günümüzde hala birçok uygulama kullanıcısı, mağaza yönergelerine uymayan aboneliklerle dolandırılıyor. Google Play Store'a gelen bu yenilik daha şeffaf bir pazarlama seçeneği olarak hem tüketicilere hem de geliştiricilere yarar sağlayacak.


Google Play Store'da tespit edilen zararlı yazılım Android kullanıcılarını hedef alıyorGoogle Play Store'da tespit edilen zararlı yazılım Android kullanıcılarını hedef alıyor
Google Play Store uygulama keşfetmeyi kolaylaştırıyorGoogle Play Store uygulama keşfetmeyi kolaylaştırıyor
Adobe Photoshop Camera Google Play Store dizinine eklendiAdobe Photoshop Camera Google Play Store dizinine eklendi

PAYLAŞ