Play Store artık kullanıcılara oyunların önizlemesini gösterecek - Haberler - indir.com

Play Store artık kullanıcılara oyunların önizlemesini gösterecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-28 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google, uygulama mağazası Google Play Store’da birtakım yenilikler yapmaya devam ediyor. Şimdi ise Play Store üzerinde yeni bir özelliğin test edildiği ortaya çıktı. Söz konusu yeniliğe göre ise YouTuber’ların oyun ile alakalı çekmiş oldukları oynayış videolarını söz konusu oyunun Play Store sayfasının altında yer aldığını göreceğiz. Bu sayede kullanıcılar oyunu indirmeden önce tanıtım videosu yerine direkt bir şekilde oynayış videosunu izleyerek fikir sahibi olabilecek.

Özellikle ilgi çekici hazırlanan oyun reklamlarına karşılık oyunun beklentileri karşılayamaması oldukça hayal kırıklığı oluyor. Google ise bu durumun önüne geçmek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Öyle ki mobil oyun severler Play STore’dan bir oyunu görüntülerken aynı sayfada oyunun YouTube içerik üreticileri tarafından yüklenen oynayış videolarını izleyebilecekler.

Google Asistan'a sesli komut ile satın alma özelliği geliyorGoogle Asistan'a sesli komut ile satın alma özelliği geliyor

Google Play Store için önemli özellik geliyor

Google Play Store’a dahil olması beklenen bu özellik şuan için kısıtlı kullanıcı kitlesi tarafından test ediliyor. Özellik kapsamında bir oyunun mağaza sayfasında oyunla alakalı tüm detaylara erişebileceksiniz. Sayfanın alt bölümlerine eklenecek bu özellik ile YouTuba’a o oyunla alakalı yüklenmiş oynayış videoları yer alacak. Bu sayede oyunu indirmeden oyunla alakalı daha detaylı bilgiler videodan edinilebilecek.

Google ekibinin bu hamlesi ile Facebook’un daha önce yapmış olduğu şeyi denemeye çalıştığı gözüküyor. Facebook’un sahip olduğu WhatsApp, Instagram ve Messenger gibi uygulamaları birbirine bağlamak istiyor. Google’da YouTube ile Google’u entegre etme yolunda çeşitli geliştirmeler deniyor. Google Play Store’un sahip olacağı bu yeni özelliğin tüm kullanıcılar tarafından henüz ne zaman kullanılacağı bilinmiyor. Fakat Google, geliştiricilerin bu özelliği şuan için kısıtlı olsa da bazı kullanıcılara açmış olduğunu belirtiyor. En kısa süre içerisinde ise tüm Android ekosistemi için söz konusu yeni özelliğin aktif olması bekleniyor.


Google Chrome'un mobil sürümü yakında karanlık mod özelliğine kavuşacakGoogle Chrome'un mobil sürümü yakında karanlık mod özelliğine kavuşacak
Google olumsuz TikTok yorumlarını sildiGoogle olumsuz TikTok yorumlarını sildi

PAYLAŞ