Pinterest'in Türkiye'de reklam yasağı kaldırıldı - Haberler - indir.com

Pinterest'in Türkiye'de reklam yasağı kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-12 09:31:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, geçtiğimiz günlerde ülkemize temsilci atadığı yönünde açıklama yapan Pinterest'e uygulanan reklam yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz sene 1 Ekim itibariyle ülkemizde uygulanmaya başlanan Sosyal Medya Yasası ile günlük 1 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip tüm sosyal medya platformlarının bir temsilci ataması gerektiğine karar verilmişti. Bu kapsamda temsilci atamayan şirketlere başta para cezası olmak üzere yaptırımlar uygulanırken son ceza reklam yasağı olmuştu.

Pinterest, şikayetlerden sonra politikasında değişikliğe gittiPinterest, şikayetlerden sonra politikasında değişikliğe gitti

Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn gibi platformlar geçtiğimiz aylarda reklam yasağından etkilenmemek adına temsilci atamayı kabul etmişti. Ancak hala bazı şirketler bu karara sıcak bakmıyordu ki yaptırımlar şirketlerin karar değiştirmesine neden oldu. ABD merkezli görsel paylaşım platformu Pinterest geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye temsilci atamaya karar verdiğini resmi olarak açıkladı. Bu açıklamanın ardından dün Resmi Gazete'de yayınlanan bir karar ile Pinterest'e uygulanan reklam yasağı kaldırıldı.

Reklam yasağı sosyal medya şirketlerini tedirgin ediyor

Pinterest'e, Sosyal Medya Yasası'nı uygulamaya koymadığı 19 Ocak 2021 tarihinden beri reklam yasağı cezası uygulanıyordu. Yaklaşık 3 aydır reklam yasağı devam eden şirket  9 Nisan tarihinde temsilci atayacağını açıklamıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yasağın kaldırıldığını bildirdi.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararda ''Pinterest INC. adlı sosyal ağ sağlayıcısının 4/5/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un k 4’üncü maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmesi nedeniyle 19.01.2021 tarihli ve 4202 sayılı reklam yasağı kararının kaldırılmasına karar verilmiştir'' ifadelerine yer verildi.


BTK, Twitter ve Pinterest'e reklam vermeyi yasakladıBTK, Twitter ve Pinterest'e reklam vermeyi yasakladı
Twitter, Periscope, Pinterest'te Türkiye'de reklam yasağıTwitter, Periscope, Pinterest'te Türkiye'de reklam yasağı

PAYLAŞ