Pet şişeler sayesinde İstanbulkart'ınıza yükleme yapabileceksiniz - Haberler - indir.com

Pet şişeler sayesinde İstanbulkart'ınıza yükleme yapabileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-06 11:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan bu Akıllı Konteyner sistemi ile pet şişeler ile İstanbulkart'ınıza yükleme yapabileceksiniz. Örneklerini yurt dışındaki Akıllı Konteyner projelerinden alınmış durumda. Bu akıllı konteyner sistemi sayesinde İstanbulkart'larımızı pet şişeler sayesinde doldurabileceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan bu proje ile kartlarınızı doldurabilir ve çevreyi de temiz tutmaya yardımcı olabilirsiniz. Uzun süredir üzerinde çalışan bu proje ile toplanan pet şişeler akbil dolumunda kullanılabilir.

Pet şişeler sayesinde dolum yapabileceksiniz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hazırlanan bu proje ile bünyesinde bulunan Atk Yönetimi Müdürlüğü ile İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. ortaklığıyla gerçekleştirildi. Proje ile hem pet şişeleri geri dönüşüme katkı sağlayacak hem de İstanbulKart'a yükleme yaparak vatandaşları geri dönüşüm konusunda teşvik edecek. Twitter hesabından yapılan açıklamara göre "Atık Yönetimi Müdürlüğümüz ile iştirakımız İSBAK tarafından projelendirilen Akıllı Konteyner sayesinde; pet şişler ile hem İstanbulkart'a yükleme yapılacak hem de çevreye katkı sağlanacak. Akıllı Şehir Çözümleri Üretimi ve Katı Attık Yönetiminde öncü olmaya devam ediyoruz." açıklamalarında bulundu.

Proje konusunda Twitter açıklamaları dışında başka bir bilgi bulunmuyor. Dünyanın farklı taraflarında bu projenin birçok örneği var. ABD'de otomatların pet şişe kullanılarak vatandaşlara kuponlar verdiğini ve bu kuponlar sayesinde çeşitli marketlerde alışveriş yapılabilecek şekilde kullanılabiliyor. Bu projeyle vatandaşlara alışveriş imkanı sunuluyor ve çevreye önemli derecelerde katkı sağlayabiliyor. Bilindiği üzere plastik şişeler çok uzun süre içerisinde doğada kayboluyor. Çevre kirliliğini önlemek amacıyla diğer devletlerde farklı şekilde projelerle karşımıza çıkabiliyor. Türkiye çapında da bu projenin yaygınlaşmasını umuyoruz ki çevre kirliliğini bir nebze de olsa azaltalım. Çünkü ülkemizde çevre kirliliği gerçekten de üst seviyelerde. Bu çevre kirliliğini azaltmak için projeler üretiliyor ve bazı projeler çöpe atılıyor. Çevre kirliliği günümüzdeki en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Bu kirliliği azaltmak için vatandaşların bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi gerekiyor.

Bu tür projeler ile çevredeki insanlar İstanbulkart'larını doldurmak için çevredeki atık pet şişeleri toplayabilirler. Eğer böyle bir etki yaratırsa çevrede pet şişe görme olasılığımız düşmeye başlar.





PAYLAŞ