Periscope'dan üzücü haber: kapanıyor! - Haberler - indir.com

Periscope'dan üzücü haber: kapanıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-01 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Bir zamanların en popüler canlı yayın uygulaması Periscope için kapatılma kararı verildi. Twitter tarafından 6 yıl kadar önce satın alınarak kendi bünyesine katılan uygulama; bir dönem için Twitter platformu alternatif bir medya organı haline gelmişti. Son yıllar içerisinde farklı amaçlarla kullanılmaya başlayan uygulamanın yerin, Twitter Live özelliği alıyor. 

Periscope için yolun sonu

Sosyal medya uygulaması olarak uzun zamandır hizmet veren Twitter, geçtiğimiz yıl Aralık ayı içerisinde yapmış olduğu açıklamada; “Gerçek şu ki geçtiğimiz birkaç yılda, uygulamanın kullanımın azaldığını; gördük ve uygulamanın maliyetinin zamanla artmaya devam edeceğini de biliyoruz” ifadelerinin ardından, uygulamanın Mart ayı içerisine kadar tamamen kapatılmayacak olsa da, şirket yeni hesap kayıtlarını engellemeye başladığı görüldü. 

Periscope Hesabı Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?Periscope Hesabı Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Şirket tarafından yapılan açıklamada: ” 31 Mart 2021 tarihinden itibaren Scope iOS ve Android uygulamalarına son veriyoruz. Scope web ise periscope.tv adresinde herkese açık yayınların; salt okunur bir arşivi olarak kullanılabilecektir. Ancak bu tarihten itibaren yeni bir hesap oluşturamayacak; canlı yayın yapamayacak veya jeton satın alamayacaksınız. Scope topluluğumuzun dinamik bir parçası olduğunuz için teşekkür ederiz. Twitter’daki sohbetlere katılmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz. ” ifadelerine yer verildi.

Kullanıcılar popüler platform Twitter üzerinden yayın yapmak istedikleri taktirde, Tweet hazırlama penceresinde uygulama içi kamera simgesini seçerek Twitter Live yayına açılabiliyorlar. Bunun yanı sıra yayıncılar ve influencerlar, Media Studio’yu kullanarak Twitter’da canlı yayına geçebiliyorlar. Kullanıcıların elinde kalan kullanmamış oldukları jetonlar hakkında da açıklamada bulunan şirket; “Canlı yayınların 31 Mart 2021 tarihinde sonlandırılmasının ardından favori yayıncılarınıza Süper Kalpler göndermek için jeton kullanma özelliği artık kullanılamayacaktır.” şeklinde belirtti. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde konu ile ilgili yeni bilgiler elde edilebilir. 


Twitter'da Periscope Canlı Yayın Nasıl Yapılır?Twitter'da Periscope Canlı Yayın Nasıl Yapılır?
Twitter'ın Türkiye'deki Periscope davasında yeni gelişmeTwitter'ın Türkiye'deki Periscope davasında yeni gelişme
OPPO yeni periscope kamerasını tanıttıOPPO yeni periscope kamerasını tanıttı

PAYLAŞ