Apple, iPhone 13 serisini 14 Eylül tarihinde resmi olarak tanıttı. Söz konusu bu cihazların ilk ön satışı 17 Eylül tarihinde başladı. Resmi ön satıştan önce, cihazların birden fazla resmi satış noktasında milyonların üzerinde ön satış randevusu oluştu. Randevu ve ön satış verilerine bakıldığında, iPhone 13 serisinin pembe rengi daha fazla talep gördü gibi gözüküyor. Son olarak hazırlanan raporlara göre ise, Çin’de yer alan Tmall internet mağazasında pembe renkli olan model 3 dakikadan daha kısa bir süre içerisinde bitti. 

Tmall internet mağazasında Apple ürünleri bir gece içerisinde tekrar yeniledi. Aynı zamanda bazı modellerin de kısa bir süre içerisinde normal alımlarına da devam ettiği aktarılıyor. 16 Eylül itibariyle 3 milyondan fazla kişi Tmall internet sitesi üzerinden iPhone 13 için randevu aldı. Öyle ki iphone 13’ün piyasaya sürülmesinin ardından pembe renkli model hemen en çok aranan modeller arasında zirveye adını yazdırdı. Alıcı kitlesi şu an için ayrıntılı bir şekilde olma da pembe versiyonun alıcılarının pek çoğunun kadın ve genç bireylerden oluştuğu tahmin ediliyor.

Tmall internet mağazasındaki Apple ürünleri direk olarak Apple tarafından işletiliyor. Yani sitede satışa sunulan tüm iPhone, iPad, Mac ve diğer ürünler orijinal ve lisanslı bir şekilde satışa sunuluyor. Aynı zaman içerisinde resmi satış öncesi ve satış sonrası hizmet veriliyor. Tmall’ın diğer mağazalara göre en büyük farkı ise daha fazla ürün çeşitliliği sunuyor olmasıdır. 

iPhone 13 serisi detayları

17 1632151151

Ekran kısmında diğer modellerde de olduğu gibi OLED ekran kullanılan iPhone 13, 6,1 inç büyüklüğünde ekran üzerine kuruludur. Cihazın bu ekranı önceki model gibi 60Hz ekran yenileme oranına sahip olurken Full HD+ çözünürlük özelliği de bulunuyor. Bunlara olarak 1200nit parlaklık değerine de çıkıyor. Super Retina XDR adına sahip olan bu ekran önceki nesillerde olduğu üzere True Tone özelliğini de bünyesinde barındırıyor.

Apple her yeni iPhone cihazında olduğu gibi yeni nesil bir işlemci olan A15 Bionic çipini tercih ediyor. Önceki iPhone modellerine göre %50 işlemci gücü arttırılmış ve %30 grafik biriminin gücü de çoğaltılmıştır. Diğer iPhone modellerine göre Neural Engine adı verilen yapay zeka motoru da daha güçlü bir hale getirilmiştir. Ekranın daha az enerji harcaması adına yeni bir ekran motoru tercih edilerek bataryadan tasarruf edilmiştir. Bunlara ek olarak ne kadar RAM’e sahip olduğu aktarılmayan bilgiler arasındadır. iPhone 13 serisinin batarya kısmında iPhone 12 serisine göre 2,5 saat daha fazla batarya ömrü sunuluyor. Cihazların batarya kapasitesi ise henüz açıklanmadı. Type-C olması beklenen iPhone 13 serisinde yine Ligthning girişinden şarj oluyor ve verim aktarımı yapılıyor. iPhone 13 serisi hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir