PayU, iyzico Hisselerini Satın Aldı - Haberler - indir.com

PayU, iyzico Hisselerini Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-11 14:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizin önemli ödeme yöntemlerinden ve girişimlerinden birisi olan İyzico, Wired UK tarafından İstanbul’un önde gelen 10 girişimi arasında yer almıştı. Öyle ki birçok yatırım haberi ve satış haberleri ile gündeme gelen girişim, yaşanan son dakika gelişmesi ile beraber PayU tarafından satın alındığı açıklandı. Tahsin Isın ve Barbaros Özbugutu tarafından kurulan başarılı girişim iyzico, 6 yıllık bir süreç sonucundan piyasanın köklü rakiplerinden olan PayU tarafından satın alındı. Hatırlayacak olursak iyzico, Amadeus Capital Partners, 212, IFC, Vostok Emerging Finance, Beenos Partners ve Speedinvest gibi isimlerden toplamda 4 tur olmak üzere 28 milyon dolarlık yatırım almıştı. Diğer yandan Türkiye 2018’de Teknoloji Fest tarafından en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasındaki yerini aldı. Haziran ayı içerisinde ise PayU tarafından satın alınabileceği söylentileri dolaşıyordu.

PayU, İyzico’yu Satın Aldı

İtirazlar sonrasında Apple o kullanıcılara ödeme yapmayı kabul etti!İtirazlar sonrasında Apple o kullanıcılara ödeme yapmayı kabul etti!

6 yıllık bir süreçten sonra PayU tarafından 165 milyon dolara satın alındığı resmi olarak açıklandı. Yayınlanan bilgilere göre PayU’nun iyzico tarafında çoğunluk hisselerini satın alarak stratejik bir ortaklığa hamle yaptığı ifade ediliyor. Bu satın alım ile beraber Türkiye, PayU’nun Orta doğu, Avrupa ve Afrika bölgelerinde Polonyo’dan sonraki en büyük ikinci pazarı konumuna gelmiş oldu. PayU şirketi yerel piyasadaki konumunu daha da sağlam bir noktaya getirmek için pazarlarda yer alan önde gelen ödeme yöntemlerini bünyesine kattığını ifade ediyor. PayU GPO CEO’su Mario Shiliashki, iyzico kurucuları Barbaros ve Tahsin’le beraber tüm iyzico takımının PayU ekibine katılmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiriyor.

Bu satın alım ile beraber kurucu ortaklar olan Tahsin Isın ve Barbaros Özbugutu, şirket yönetimindeki görevlerini sürdürecekler. İyzico ekibi ayrıca PayU’nun Türkiye operasyonlarını devralacak ve faaliyetleri sürdürecek. Konu hakkında Barbaros Özbugutu, iyzico için yeni bir dönem başlangıcı olduğunu ve 2013 yılında Türkiye’nin her yerindeki noktalarda ödeme almasını sağlamayı hedeflediklerini ifade ediyor.

Diğer yandan 3 kişilik olarak başlanan bu hayal 150 kişilik bir ekibe yükselirken ülkenin e-ihracat menzili de 1.5 kat artış sağlanmış durumda. Bu yeni satın alım ile beraber anlaşma ve genel düzenlemelerin önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor.


Netflix’ten Hindistan’a özel mobil cihazlar ödeme sistemi!Netflix’ten Hindistan’a özel mobil cihazlar ödeme sistemi!
Google Play'e Nakit Ödeme Seçeneği GeliyorGoogle Play'e Nakit Ödeme Seçeneği Geliyor

PAYLAŞ