Pavel Durov Apple'ın en tehlikeli şirket olduğunu öne sürdü - Haberler - indir.com

Pavel Durov Apple'ın en tehlikeli şirket olduğunu öne sürdü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mesajlaşma uygulamalarının gizlilik politikaları gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak yaşanan WhatsApp krizi sonrasına rakip uygulamalardan da önemli hamleler görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise popüler mesajlaşma servislerinden birisi olan Telegram’ın geliştirici ismi Pavel Durov, yeni bir tartışmaya sebep olacak önemli açıklamalarda bulundu. Durov, Donald Trump’ın Twitter üzerinden yasaklanması ve senato binası baskınını organize edildiği düşünülen Parler uygulamasının mağazalardan kaldırılmasına yönelik atıfta bulunarak, Google ve Apple şirketlerinin de diğerleri kadar tehlikeli olduğunu dile getirdi.

WhatsApp’ın kullanıcı verilerini Facebook gibi isimler ile paylaşılması sonrasında yeni uygulama alternatifleri arayan kullanıcılar, Telegram ve Signal gibi uygualmalara yöneldiler. Konu hakkında açıklamalarını sürdüren Telegram geliştiricisi Pavel Durov ise yeni tartışmalara sebep olabilecek açıklamalarını yapmaya devam ediyor.

WhatsApp sözleşmesinin bilinmeyenleriWhatsApp sözleşmesinin bilinmeyenleri

Pavel Durov’a göre Apple oldukça tehlikeli

Yapılan açıklamalara göre yaşanan olay başka bir durumu da ortay çıkarıyor. Buna göre herhangi bir şirketin tekel haline gelmesinin doğal sonuçları olarak gözüküyor. ABD’de geçtiğimiz hafta yaşanan krizde Donald Trump, 6 Ocak tarihinde yaptığı bir miting ile ülkeyi adeta karıştırdı diyebiliriz. Trump destekçileri senato binasını basma girişiminde bulunurken, çıkan olaylar neticesinde can kayıpları bile yaşanırken, tüm gündem ABD’yi takip etmeye başladı. Bu baskının ise Parler adlı bir uygulama üzerinden organize edildiği iddiaları yapılırken, Apple ve Google ise harekete geçti. Parler uygulamasını dev şirketler kendi mağazalarından kaldırdılar. Telegram geliştiricisi ise bu durumun ne kadar tehlikeli olduğunu birkez daha belirtmiş oluyor.

Pvel’e göre Apple, teknoloji şirketleri arasındaki en tehlikeli isim konumunda yer alıyor. Milyarlarca kullanıcının her an bir kısıtlama ile karşılaşma olasılığı sebep olarak gösteriliyor. Bu noktada Apple en tehlikeli olarak nitelendirilirken, Android kullanılmasının daha mantıklı olduğu Durov tarafından belirtiliyor. Android ekosisteminin sahip olduğu en önemli özelliklerinden birisi açık kaynak kodlu olması oluyor. Geliştiriciler bu Android üzerinde istedikleri değişikliği yapabiliyorlar. Ayrıca her kullanıcı Google Play Store ve haricinde istediği mağazadan APK dosyaları indirerek kullanabiliyorlar. Pavel Durov ise Android ekosisteminin kısıtlamaların bypass edilmesinden ötürü tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.


WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi'nde geri adım attı!WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi'nde geri adım attı!
Facebook Türkiye'den WhatsApp ile ilgili resmi açıklamaFacebook Türkiye'den WhatsApp ile ilgili resmi açıklama

PAYLAŞ