Oyun girişimcilerine 1 milyon 250 bin TL destek imkanı - Haberler - indir.com

Oyun girişimcilerine 1 milyon 250 bin TL destek imkanı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-25 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Etkinlik

Ülkemizde gerçekleşecek olan en büyük oyun ve e-spor etkinliği, INTEL ESL Gaming Fest ile büyük ödüllere sahip olacak girişimcilik yarışması “Next Game Startup” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı basın toplantısı ile tanıtıldı. INTEL ESL Gaming Fest kapsamında Türkiye’nin öne çıkan ve önemli oyun girişimcilik yarışması “Next Game Startup” hayata geçmiş oldu. Toplamda 1 milyon 250 bin TL değere sahip ödülün verileceği bu yarışma ile Türkiye’den dünya geneline açılacak olan başarıya sahip girişimlerin desteklenmesi düşünülüyor.

INTEL ESL Gaming Fest’in finalleri ise Eylül ayında İzmir Kültürpark fuar alanında gerçekleşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yapacağı bu etkinlik, TV ve dijital kanallar aracılığı ile Türkiye ve tüm dünya için yayınlanacak.

Türkiye’nin en kapsamlı oyun girişimciliği yarışması “Next Game Startup” başlıyorTürkiye’nin en kapsamlı oyun girişimciliği yarışması “Next Game Startup” başlıyor

Büyük oyun etkinliği İzmir’de gerçekleşecek

INTEL ESL Gaming Fest ve oyun girişimciliği yarışması “Next Game Startup” 23 Haziran tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Intel EMEA Bölgesi Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Maurits Tichelman, Intel Ortadoğu Türkiye ve Afrika bölgesi Satış Direktörü Ali Rıza Küçük ile ESL Türkiye Genel Müdürü Gökhan Kazar ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in katılımı ile gerçekleştirilen online basın toplantısı kapsamında duyuruldu. ESL Gaming Fest, Türkiye’de oyun dünyasının önemli içeriklerini kapsayan bir etkinlik olarak 2015 senesinden beri düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Eğlenceden çeşitli eğitim sektörüne kadar turnuva ve e-sporlara ilgi duyan herkes için büyük bir buluşma alanı oluyor. Bu yıl ise Eylül ayında İzmir’de gerçekleşecek.

Özellikle son yıllarda global oyun pazarı hızla büyümeye devam ederken, Türkiye’den çıkan girişimlerinde başarılılarını artırmak adına düzenlenen oyun girişimciliği yarışması Next Game Startup için çağrı yapılan toplantıda, yarışmada dereceye giren girişimlere toplamda 1 milyon 250 bin TL değerinde finansman desteği verilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: “Sürekli yükselişte olan global oyun sektörünün büyüklüğü 152 milyar dolar. Bir kıyaslama yapmak gerekirse; dünyada spor endüstrisinin değeri 488,5 milyar dolar, film endüstrisi 136 milyar dolar, müzik endüstrisinin ise 19,1 milyar dolar. Bu bize oyun endüstrisinin büyüklüğünü ve potansiyelini gösteriyor. Türkiye oyun pazarı ise 850milyon doların üzerindeki hacmi ile dünyada 18’inci sırada yer alıyor. Fakat bu sıralamada hızla yukarıya çıkacağımızdan eminim. Her sene oyun alanında yerli bir girişimimizin dünya çapındaki başarılarına şahit oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde Peak Games’in 1,8 milyar dolar gibi bir rakamla gerçekleşen satışı oyun girişimlerinin başarısına güzel bir örnek, bu alandaki potansiyelin iyi bir göstergesi oldu. Bu potansiyelin sonuna kadar gerçekleştirilmesi mümkün, yeter ki oyun dünyasının sunduğu fırsatların ve avantajların zaman kaybetmeden değerlendirilmesi için elimizden geleni yapalım. Oyun girişimciliğini destekleyecek, girişimlerin sayılarının ve başarılarının çoğalmasını sağlayacak bu ekosistemin daha fazla yatırım ile zenginleşmesini sağlamak şart. Bu alandaki yatırımlar, girişimcilik ve inovasyon ekosisteminin gücünü artırdığı oranda ülke ekonomimizin kalkınmasını da sağlayacak. İzmir’den çıkacak oyun girişimleri Türkiye’yi global oyun endüstrisinde ilk beşe taşıyabilir. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ülkemizin en önemli oyun ve espor organizasyonu olan INTEL® ESL Gaming Fest’e ev sahipliği yapmayı, en büyük ve en kapsamlı oyun girişimciliği yarışması Next Game Startup ile girişimcileri desteklemeyi çok önemsiyoruz,” dedi.



PAYLAŞ