Akıllı cep telefonunuzun şebeke yok veya sinyal zayıf uyarısı sebebini ve bunun nasıl düzelteceğinizi öğrenmek için sizde yazımızdan faydalanabilirsiniz. Söz konusu yöntemler tüm OPPO akıllı cep telefonlar için geçerlidir. Şebeke yok, sinyal zayıf veya sinyal dengesiz uyarıları; telefon ayarlarından, konumlardan, SIM kartlardan, ColorOS sürümünden telefon yazılımından ya da ağ sağlayıcınızdan kaynaklanıyor olabilir. Fakat Wi-Fi ağı ağ bağlantısı için bu kullanılabilir. Telefonunuzda Şebeke Yok veya Aranıyor mesajı görüntülendiğinde, arama yapamazsınız, aranamazsınız veya Mobil veri ağı bağlantısını kullanamazsınız. Fakat Wi-Fi ağı ağ bağlantısı için de bu yöntem kullanılabilir. 

İşte OPPO şebeke yok uyarısı için yapılacaklar

Konumunuzu kontrol edin

Cihazınızda zayıf sinyal sorunu yaşıyorsanız ilk olarak konumunuzu kontrol edin. Operatörünüz şebeke kapsamında değilse telefonunuzun ağ ve iletişim sinyali alımı azalacak veya kesintiye uğrayacaktır. Yurt dışına seyahat ediyorsanız, dolaşım planı satın aldığınızdan ve telefonunuzda Mobil veri ve dolaşım seçeneğini etkinleştirdiğinizden emin olun.

Telefonunuzun kılıfını ya da kapağını çıkarın

Akıllı cihazınızda varsa üçüncü taraf koruyucu telefon kılıfınızı çıkarın. Çünkü bu tür koruyucu kılıflar sinyal alımını engelleyebilir. 

Telefon ayarlarını kontrol edin

Ayarlar > Çift SIM ve mobil ağ adımlarını izleyin, SIM kartınızın etkin olup olmadığını kontrol edin. Seçilen ağın yerel olarak kapsam dışı kalmasını önlemek için, Ayarlar > Çift SIM ve mobil ağ] adımlarını izleyin ve Tercih edilen ağ türü, seçeneğini 4G/3G/2G Otomatik şeklinde ayarlayın.

Bir VPN bağlantısı varsa bu bağlantıyı kesin

Ayarlar > Çift SIM & Hücresel > SIM kart bilgileri > Erişim noktası adı, adımlarını izleyerek APN’yi varsayılan ayarlara döndürün.

SIM kartı tekrar takın

SIM kartı çıkarın, hasar görüp görmediğini kontrol edin. Yongayı temizleyin ve kartı tekrar takın. Sorunu çözüp çözmediğinizi görmek için telefonunuzda başka bir SIM kartı da deneyebilirsiniz. SIM kart ciddi bir şekilde aşınmışsa, manyetikliği gitmişse veya hasar görmüşse, telefonunuz şebekeleri ve iletişim sinyallerini alamaz. Bu durumda operatörden yeni bir SIM kart almanız gerekir. Telefonunuzla 4G ağına bağlanamıyorsanız, önce SIM kartınızın 4G destekli olup olmadığını kontrol edin.

Telefonunuzu yeniden başlatın

Uçak modu özelliğini açın, 8 saniye bekleyin ve ardından bu özelliği tekrar kapatarak telefonunuzun ağ ve iletişim sinyallerini otomatik olarak almasına izin verin. OPPO telefonunuzu yeniden başlatın veya yeniden başlatmaya zorlayın.

Yazılım sürümünü bulun ve güncelleyin

Ayarlar > Sistem güncellemeleri, adımlarını izleyin ve telefonunuzu en son sürüme güncelleyin.

OPPO telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayın

İlk olarak telefonunuzdaki tüm verileri yedekleyin ve aktarın , ardında Ayarlar > Ek ayarlar > Yedekle ve sıfırla > Fabrika ayarlarına sıfırla, adımlarını izleyerek OPPO telefonunuzu başlangıç haline ve ayarlarına geri döndürün.

Operatörünüze başvurun

Ağ kesintisinin operatör sorunlarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmek için operatörünüze başvurun. Hesabınızın etkin, açık ve sınırsız olduğunu doğrulayın. Bölgenizde geçici şebeke arızaları ve kesintilerinin olmadığından emin olun. Operatörün ağ ve iletişim servislerinin meşgul olmadığından emin olun. Ağ kapsama alanlarının bazıları 4G şebekesini desteklemez. Singapur ve Tayvan gibi bazı ülkelerde ise 2G hizmeti durdurulduğu için, bu hizmet kullanılamamaktadır.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir