OPPO kayan ön kamera patenti aldı - Haberler - indir.com

OPPO kayan ön kamera patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-17 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yeni teknolojiler üzerindeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden OPPO, kayan ön kamera patenti aldı. Farklı açılarla fotoğraf çekmeyi kolay hale getiren şirketin alışılmışın dışındaki patenti dikkat çekti.

Günümüzde pek çok akıllı telefon üreticisi, cihazlarının tasarımlarını bir şekilde farklılaştırmayı başarsalar da pek çok ön kamera düzeneği aynı standartta karşımıza çıkıyor. Bazı akıllı telefonlarda damla çentik ya da çentik olsa da bu çözüm standartlığı değiştirmiyor. Bu konuda çalışmalar yürüten OPPO ise oldukça ilgi çekici bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Ön kamera tasarımını tamamen başka bir noktaya taşımak isteyen Çin merkezli akıllı telefon üreticisi alışılmışın dışında bir ön kamera teknolojisi için patent aldığı öğrenildi.

OPPO Reno 5 Marvel Edition yakın zamanda gliyorOPPO Reno 5 Marvel Edition yakın zamanda gliyor

OPPO yeni kamera patentiyle dikkatleri üzerine çekti

Patentte yer alan bilgilere göre OPPO’nun üzerinde çalıştığı ön kamera, üst panelin bir kenarından diğerine hareket edecek şekilde tasarlandı. İlk etapta bu kulağa basit bir fikir gibi gelse de aslına bakarsanız bu teknolojiyi akıllı telefonlarda kullanmak oldukça zor. Zira OPPO’nun yeni patentinin açıklaması da 33 sayfa sürüyor. Şirket patentte böyle bir kamera tasarımını uygulama fikri ise farklı açılardan fotoğraf çekmeyi kolaylaştırmak olarak açıklıyor.

OPPO ve Xiaomi Türkiye yatırımları hakkında açıklama yaptı

Eğer şirket bu teknolojiyi hayata geçirebilirse bu kamera modülü minyatür bir motorla çalıştırılacak. Fakat bu motor sadece kamera uygulaması etkinleştirildiğinde çalışacak. Ayrıca böyle bir kamera için geliştirilecek özel bir yazılım yardımıyla nesnelerin üç boyutlu görüntülerin elde edilmesi de mümkün olacak. OPPO patent açıklamasında tüm bu özelliklere ek olarak bu selfie kamera teknolojisinin portre modunda ve panoramik fotoğraf çekmek için kullanılabileceğini ve ayrıca bu teknolojinin diğer şirketler tarafından da örnek alınabileceği belirtmiş. Patent açıklamalarından da anlaşılacağı gibi bu teknolojiyi hayata geçirmek konusunda oldukça hevesli olan şirketin ilerleyen yıllarda kayar selfie kamerasını karşımıza çıkarıp çıkaramayacağını zaman gösterecek.

 

 


Oppo yılın ilk çeyreğinde F19 ve F19 Pro'yu tanıtabilirOppo yılın ilk çeyreğinde F19 ve F19 Pro'yu tanıtabilir
Oppo, prizma kamera için patent aldıOppo, prizma kamera için patent aldı

PAYLAŞ