OPPO Çin'in en büyük markası oldu - Haberler - indir.com

OPPO Çin'in en büyük markası oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-08 23:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çin teknoloji pazarı oldukça yoğun dönemler geçirmeye devam ediyor. Piyasadaki kardeş şirketler olan Vivo ile Çin akıllı telefon pazarında dikkatleri çeken OPPO, Reno5 serisinin üstün başarısından ötürü Çin’in en çok satan akıllı telefon markası olmayı başardı. Son yılların dikkat çeken akıllı telefon üreticilerinden olan ve Türkiye’deki popülerliğini de artırmaya devam eden OPPO, geride bırakılan Ocak ayında ilk defa, dünyanın en büyük telefon pazarı olan Çin’in zirve akıllı telefon markası oldu. OPPO’dan sonra en çok satan ikinci akıllı telefon üretici marka ise OPPO’nun kardeş şirketi olan Vivo oldu.

Counterpoint Research tarafından yayınlanan bilgilere göre OPPO, Ocak 2021’de Çin’de yüzde 21’lik Pazar payına ulaştı ve en çok satan akıllı telefon markası olmayı başardı. Yüzde 20 Pazar payına sahip olan Vivo, ikinci sırada bulunuyor. Yüzde 16’şar paya sahip olan Huawei, Apple ve Xiaomi ise diğer popüler markalar olarak karşımıza çıkıyor.

OPPO Find X3 serisinin çıkış tarihi belli olduOPPO Find X3 serisinin çıkış tarihi belli oldu

Çin’in en popüleri OPPO Reno 5 serisi oldu

Counterpoint Research kıdemli analisti Varun Mishra, konu hakkında yaptığı açıklamada OPPO’nun 2020 yılında ürün serilerini tekrardan konumlandırdığını ve daha çok Reno markası ile düşük fiyatlı akıllı telefon modelleriyle tüketicilerin beğenisini toplamayı başardığını belirtiyor. OPPO, Çin’de ocak ayında gerçekleştirdiği akıllı telefon satışları yıllık baz noktasında yüzde 26, aylık bazda ise yüzde 33 artırmayı başardı. OPPO ile Vivo’nun Çin akıllı telefon pazarının neredeyse yarısını ellerinde tutmalarının en büyük sebebi ise Huawei’nin ABD ambargosu sebebiyle zor bir süreçten geçiyor olması diyebiliriz.

Huawei, 5G’li akıllı telefon tedariği noktasında sorunlar yaşamaya devam ederken, 2020 yılının son çeyreğinde Çin’de satılan akıllı telefonların yüzde 65’i 5G destekli cihazlardan oluşuyordu. Bu noktada Çin’de iyi bir satışa erişmek için 5G, önemli bir hal aldı diyebiliriz.


Oppo Find X3 serisinin tüm özellikleri ortaya çıktıOppo Find X3 serisinin tüm özellikleri ortaya çıktı
Resmi olarak tanıtılan OPPO A94 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OPPO A94 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ