Operatörler yerli mesajlaşma uygulamalarının internet kotasından yememesi için iş birliği yaptı - Haberler - indir.com

Operatörler yerli mesajlaşma uygulamalarının internet kotasından yememesi için iş birliği yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-15 15:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

WhatsApp’ın olay yaratan gizlilik sözleşmesinin ardından yerli anlık mesajlaşma kullanımın artması için Türkiye’deki operatörler iş birliği yaptı. Yapılan anlaşmaya göre artık Bip ve Yaay uygulamaları internet kotasından yemeyecek.

WhatsApp’taki gizlilik sözleşmesine karşı dünyada tepkiler yükselirken büyük şirketlerde krizi fırsata çevirmek için harekete geçti. Son bir haftada yerli anlık mesajlaşma uygulamaları binlerce kullanıcı tarafından indirildi. Türkiye’deki her kullanıcının yerli uygulamaları tercih etmesi için operatörler yeni bir anlaşma sağladı.

BiP 1 günde 1 milyondan fazla indirildiBiP 1 günde 1 milyondan fazla indirildi

Bip ve Yaay artık kotadan yemeyecek

Bildiğiniz gibi Turkcell’in BiP isminde Türk Telekom’un ise Yaay isminde yerli mesajlaşma uygulaması bulunuyor. Operatörler kendi kullanıcılarına kendi uygulamalarını internet kotadan yemeden sınırsız bir kullanım sunuyordu. Yeni alınan kararına göre artık tüm Turkcell ve Türk Telekom kullanıcıları hem BiP’i hem de Yaay’ı kotadan yemeden kullanabilecek. Turcell ve Türk Telekom kullanıcıları Bip ve Yaay uygulamasını diledikleri gibi kullanabilecekler.

6.4 milyon kullanıcı daha Bip indirdi

Vodafone kullanıcıları ise İletişim Pass paketine abone olmaları durumunda iki uygulamayı da kotadan yemeden sınırsız şekilde kullanabilecekler. Türk Telekom ve Turkcell’in kullanıcılarına sunduğu hizmet ücretsiz fakat Vodafone kullanıcılarının bu ayrıcalıktan yararlanmak için aylık 12 TL vererek İletişim Pass paketine abone olmaları gerekiyor. Bu ücret neredeyse internet paketi parasına denk geliyor ama pakete Whatsapp ve Messenger uygulamaları da dahil. Son günlerde kullanıcı sayısında zirve bir artış yaşanan Bip ve Yaay uygulaması için bu anlaşmanın kullanıcıların yüzünü güldüreceğini söyleyebiliriz.

 


Devlet kurumları Bip kullanmaya başlıyorDevlet kurumları Bip kullanmaya başlıyor

PAYLAŞ