Office'ın ezeli rakibi LibreOffice yeni güncelleme aldı - Haberler - indir.com

Office'ın ezeli rakibi LibreOffice yeni güncelleme aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-06 21:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Tamamen ücretsiz bir ofis uygulaması olan LibreOffice, güncelleme aldı. LibreOffice 7.0 olarak adlandırılan yeni sürüm, kullanıcılara pek çok yenilik sunuyor. Bu yenilikler, uygulamaya daha modern bir görünümün yanı sıra LibreOffice deneyimini iyileştiriyor.

Bilgisayar kullanmakta olan hemen hemen herkes, belge düzenleme ya da sunum dosyaları oluşturmak için bazı uygulamalara ihtiyaç duyarlar. Bu uygulamaların başında da herkesin bildiği gibi Microsoft Office geliyor. Fakat Microsoft Office'in yüksek maliyetleri, kullanıcıları farklı alternatiflere yönlendiriyor. Bu bağlamda da LibreOffice, başı çeken uygulama olarak karşımıza çıkıyor. 

Huawei Band 4 Pro akıllı bileklik Türkiye’de satışa sunulduHuawei Band 4 Pro akıllı bileklik Türkiye’de satışa sunuldu

Açık kaynak kodlu bir uygulama olarak karşımıza çıkan LibreOffice, Microsoft Office deneyiminin hemen hemen aynısını sunuyor. Kullanıcılar, bu uygulama sayesinde belgeler oluşturabiliyor. Sunumlar hazırlayabiliyor ve hesap işlerine bakabiliyorlar. Geliştirici ekip ise yapmış oldukları son duyuru ile LibreOffice'in son sürümünün yayında olduğunu duyurdu. "LibreOffice 7.0" kullanıcılara pek çok yenilik sunuyor.

Geliştirici ekip tarafından yapılmış olan açıklamalara göre LibreOffice 7.0, ODF 1.3 desteği ile birlikte geliyor. Sağlanan bu destek, oluşturulmuş olan içeriklerin kayıt edilmesi esnasında kullanılabilecek olan seçeneklere çeşitlilik sağlıyor. Buna göre kullanıcılar artık, dijital imza desteği ve OpenPGP tabanlı şifreleme gibi özellikleri aktif olarak kullanabiliyorlar. Ayrıca kullanıcılar, LibreOffice'in son sürümü ile AMD'nin Skia grafik motorunu aktif bir şekilde kullanabiliyorlar. Bu da hem yeniliklerin önünü açıyor hem de kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunuyor.

LibreOffice, Microsoft'un ofis uygulamalarından gelen dosyaları açmakta sorunlar yaşayabiliyordu. Geliştirici ekip, LibreOffice'in son sürümü ile birlikte bu konuda da tatmin edici iyileştirmelere imza attı. Atlan bu adımlar ile kullanıcılar, Micoroft Office'in yeni sürümleri kullanılarak oluşturulmuş olan belgeleri, LibreOffice 7.0'da rahat bir şekilde kullanabiliyorlar.

Tüketici kişiler, LibreOffice'e macOS, Windows ya da Linux üzerinden erişim sağlayabiliyorlardı. Geliştirici ekip, kullanıcıların daha iyi simgeler ile karşılaşmasını sağlayabilmek amacı ile de bir çalışma gerçekleştirdi. Her işletim sistemi için LibreOffice simgelerini yeniledi. Bu sayede uygulama, daha modern bir tasarıma sahip olmuş oldu.

LibreOffice 7.0'nin özellikleri bunlarla sınırlı değil. Geliştirici ekip, kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunabilmek için performans iyileştirmeleri yapmış ve bilinen sorunları da gidermiş durumda. Eğer LibreOffice'in son sürümünü kullanmaya başlamak isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanarak LibreOffice'in resmi internet sitesine erişebilirsiniz.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ