Nvidia TSMC'ye geçebilir - Haberler - indir.com

Nvidia TSMC'ye geçebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-15 20:00:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

GPU devinin RTX Ampere için Samsung ile imzalamış olduğu anlaşma son rapora göre kısa süreli olabilir. Görünüşe göre firma uzun süredir tercih ettiği eski dostuna geri dönebilir.

RTX 3000 ailesi beklentilerin aksine Samsung’un 8 nm bantlarından çıkıyor. Çıkış tarihine yakın bir zamanda ortaya çıkan değişiklik TSMC’nin üretim kapasitesindeki doluluk ve teklif edilen fiyata bağlanmıştı.

Apple kulaklığında indirime gittiApple kulaklığında indirime gitti

Nvidia TSMC'ye geçebilir

Elde edilen son rapora göre Nvidia önümüzdeki yıl TSMC ile el sıkışacak. Nvidia’nın böylesi bir değişikliğe gitmesinde ana etken olarak TSMC’nin müşterilerinin yavaş yavaş 5 nm’ye geçmesi ile 7 nm üretim kapasitesinin siparişlere açık hale gelmesi olarak düşünülüyor.

Bununla birlikte üretim modunun değişmesi GPU tasarımının yanı sıra PCB’de VRM ünitesinin tasarımında bazı değişiklerin gerçekleşmesini gerektirebilir. Hali hazırda son kullanıcı pazarına sunulmayan GA100 Ampere GPU’su TSMC’nin 7 nm modunda üretiliyor.

Bu nedenle son kullanıcı odaklı Ampere GPU’larının Samsung’un 8 nm tekniğinden TSMC’nin 7 nm sürecine uyarlanması konusunda köklü bir değişiklik gerekmeyebileceği üzerinde duruluyor.

Super kartlar bu sefer hem daha güçlü hem daha enerji verimli olabilir

2021 yılına denk gelecek değişim ile birlikte Nvidia’nın RTX Ampere Super kartlarında TSMC’nin 7 nm modunu tercih ederken giriş seviye kartlarında Samsung'un 8 nm tekniği ile üretiminin devam etmesi de ön görülüyor.

Bu da RTX Turing Super modellerinin ilk Turing kartlara kıyasla üst seviye GPU’nun kırpılarak daha kaslı bir GPU sunulması avantajına sahip olduğu duruma ek olarak Ampere Super ailesinin daha düşük güç tüketimi ve yüksek frekans geliştirmesiyle de desteklenebileceği manasına geliyor.



PAYLAŞ