Nvidia GPU'larını Samsung Üretecek! - Haberler - indir.com

Nvidia GPU'larını Samsung Üretecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-03 09:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı cihaz üretimlerinden sonra şimdi de GPU üretimi ile ilgilenecek. NVIDIA şirketi tarafından yapılan son açıklama ile beraber şirketin yeni nesil ekran kartlarında yer alacak olan 7 nm GPU'lar, Güney Koreli Samsung şirketi tarafından üretimi yapılacak. Bunun yanı sıra Samsung tarafından verilmiş olan konu ile ilgili fiyat teklifinin TSMC'ye göre uygun bir şekilde olması, NVIDIA şirketinin üretim konusunda Samsung kararını vermesini sağladı. Bu karar doğrultusunda NVIDIA yeni nesil ekran kartlarında kullanılacak olan GPU'ların Samsung tarafından üretilmesi kesinleşti. Samsung'un bu şekilde gelişim göstermesi ile beraber farklı alanlarda da etkin olduğunu gösteriyor. 

Akıllı cep telefonu konusunda adeta lider bir konumda olan Samsung, artık sadece tüketici ürünlerini tasarlayarak piyasaya sürmek ile kalmıyor, aynı zamanda elektronik çipler üretmek konusunda da önemli bir çaba sarf ediyor. Bu sayede üretim sahasını genişletmeye yönelik hareket eden şirket, gelecek yıllar içerisinde sektörde daha da güçlü bir konumda yer alacak. 

Samsung Galaxy Fit Türkiye'de!Samsung Galaxy Fit Türkiye'de!

Samsung çip üretiminde yer alıyor

Bu zamana kadar genellikle tüketici kitlelere hitap edecek üretimler doğrultusunda hareket eden Güney Koreli teknoloji şirketi, artık ekran kartlarında kullanılacak olan yeni nesin GPU üretiminde de görev yapacak. Güçlü ekibi ile beraber çalışmalarına devam eden şirket, gün geçtikçe daha da güçlü bir şekilde ilerlemeye odaklanıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan NIVDIA, teknoloji şirketi Samsung'un 7 mm'lik GPU çiplerinin üretimi konusunda yeni bir müşterisi olduğunun bilgisini verdi. Buna ek olarak yapılan açıklamada, Samsung NVIDIA için 7 nm'lik GPU çiplerini üretececeğini doğrulayacak bilgiler verdi. 

NIVDIA şirketi bugüne kadar kullanmış oldukları çipleri TSMC şirketine ürettiriyordu. Fakat son zamanlarda elde edilen bilgilere göre, Samsung şirketinin konu ile ilgili NIVDIA şirketine vermiş olduğu fiyat teklifi, TSMC tarafından yapılan fiyat teklifine göre çok daha uygundu ve ekran kartı üretimi yapan şirket çip üretimi konusunda tercihini elbette ki Samsung'dan yana yaptı. NVIDIA'nin Güney Kore başkanı Yoo Eung-joon ile beraber yaptıkları basın toplantısı kapsamında yeni nesil GPU;'nun tasarımında kullanılacak olan 7 nm'lik çiplerin Samsung şirketi tarafından üretileceği ve NIVDIA olarak da bu durumu önemsediklerinin bilgisini verdi. Bununla beraber yapılan açıklamalarda Samsung şirketinin yeni nesil çiplerinin üretiminin ne kadarlık bir bölümünde yer alacağını kesin olarak belirtmedi fakat hatırı sayılır bir miktarının Samsung tarafından üretileceğinin altını çizdi.

Bu durum karşısında NIVDIA şirketinin gelecek yıl piyasaya sürmesi beklenen Ampere'nin tasarımına sahip olması beklenen ekran kartlarının çiplerinde Samsung'un imzanın olması bekleniyor. Gelecek yıllar içerisinde Samsung'un bu konu ile ilgili ne kadar başarılı olacağını hep beraber göreceğiz. Akıllı cihaz üretimi konusunda üst düzey başarıya sahip olan Güney Koreli şirketin bu alanda da etkin bir rol oynaması bekleniyor. Akıllı cep telefonu konusunda elde ettiği başarıyı çip üretiminde de elde edip edemeyeceğini çok yakın zamanda görmek mümkün olacak. 

 


Çift Kameralı Samsung Galaxy A10s GeliyorÇift Kameralı Samsung Galaxy A10s Geliyor
Apple, Samsung Sözünden VazgeçtiApple, Samsung Sözünden Vazgeçti
Samsung Galaxy Buds Kulaklıklarına Önemli GüncellemeSamsung Galaxy Buds Kulaklıklarına Önemli Güncelleme

PAYLAŞ