Nvidia gelir saklama suçlamasıyla karşı karşıya - Haberler - indir.com

Nvidia gelir saklama suçlamasıyla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-20 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Özellikle kripto madenciliğinin patlama yaptığı dönemlerde uçuk fiyatlara erişen ekran kartları ve bu kartları satış yapan şirketlerden olan Nvidia, bu durum ile beraber elde etmiş olduğu gelirleri oyuncu kart satışı gibi göstermiş olduğu ortaya çıktı. Nvidia’ya şok bir gelir suçlaması yapılırken, geçtiğimiz günlerde yeni Ampere mimarisini ve bu mimariyi temel alan kurumlara yönelik etkileyici hızlandırıcılar ile yapay zeka sistemlerini tanıtan Nvidia’ya şok bir suçlama yapıldı. Söz konusu yatırımcılar, Nvidia’nın gelir tablosunun hileli olduğunu ifade etti.

Nvidia gelirleri sakladı mı?

"NVIDIA, GeForce RTX satın alan oyunculara Call of Duty: Modern Warfare hediye ediyor!"

Bildiğiniz üzere 2017 yılının sonlarına doğru kripto para dünyası büyük bir patlama yaşamış ve bir anda ilgi odağı olmuştu. İnsanları Bitcoin madenciliğine çeken bu patlama sonrası ekran kartı pazarında ise yükselişler yaşanmaya başladı. Özel madencilik kartları tasarlayan Ncidia şirketi ise önemli satış rakamlarına erişti. Ancak piyasanın tekrar dalgalanarak çöküş dönemine girmesi sonrasında kartlar elde kaldı ve 2018 yılının sonlarında ise Nvidia önemli zararlar görmeye başladı.

Yatırımcılar tarafından yapılan suç duyurusunda ise Nivida, 2017 ve 2018 yıllarında madencilik kartlarından elde etmiş olduğu 1 milyar dolar civarındaki geliri oyuncu pazarından gelmiş gibi gösterdi ve bu sayede oyuncu kartları tarafında bir ilgi ortaya çıkartmış oldu. Bu durum ile beraber aynı dönemde madencilik kartları yetersiz olduğu için madenciler standart ekran kartlarına yönelmiş ve ekran kartları kara borsaya düşmüştü. Günlerce uygun fiyatlı olarak bilinen kartlar stoklarda kalmamış ve pazardakiler ise yüksek rakamlar ile satışa çıkartılmıştı. Elden çıkan madencilik kartları da ikinci el pazarında yoğun bir trafik oluşturmuş ve yeni kartların önüne geçmiş oldu.

Nvidia’nın bu davranışı ise oyuncu kartı pazarını etkileyerek hisseleri etkilemiş ve yatırımcılar ise şirkete büyük tepkiler göstermeye devam ediyor.


2 boyutlu fotoğrafları 3 boyutlu modellere çevirenyapay zeka: Nvidia DIB-R2 boyutlu fotoğrafları 3 boyutlu modellere çevirenyapay zeka: Nvidia DIB-R
Nvidia’nın yeni sürücüleri sanal gerçeklik uygulamalarına da yarayacakNvidia’nın yeni sürücüleri sanal gerçeklik uygulamalarına da yarayacak

PAYLAŞ