Nokia'dan Android 12 sürümü ilk alan model belli oldu! - Haberler - indir.com

Nokia'dan Android 12 sürümü ilk alan model belli oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-08 18:00:05
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android 12’ye geçiş yapmak isteyen akıllı telefon üreticileri, yeni modeller için açıklama yapmaya devam ediyor. Android 12 için önemli hamle Nokia’dan geldi.

Android 12 işletim sistemi için önemli bir geliştirme sağlayan Google, işletim sistemine yine ilk olarak Pixel modellerinde yer verdi. Yeni modellerin ardından Android 12 güncellemesi alacak diğer modeller belirtilirken, Nokia yaptığı yeni açıklama ile Android 12 için önemli bir gelişme paylaştı.

Android 12 Alacak İlk Nokia Modeli Açıklandı

Android 12 için hamle yapan Nokia, Android 12 Beta sürümünü Nokia X20 modelinde kullanıcılara sundu. Nokia X20 kullanıcılarını yakından ilgilendiren bu durum, kullanıcıların yeni işletim sistemi deneyimi elde etmesini sağlayacak.  Kararlı sürüm olmadığı gibi çeşitli hatalara sahip olabilecek yeni versiyon, buna rağmen yeni özelliklerin denenmesi adına pek çok kullanıcının ilgisini çekiyor. Bu bakımdan Nokia X20 kullanıcılarının büyük bir kısmının yeni güncellemeyi alması bekleniyor. Ayrıca Nokia tarafından yapılan bu açıklama, Android 12 kararlı sürümü geldikten sonra kullanıcıların yeni işletim sistemini deneyimleyebileceğini de net olarak gösteriyor.

Android 12 Beta Nasıl Alınacak?

Android 12 Beta sürümünü almak isteyen Nokia X20 kullanıcılarının standart bir güncelleme ile geçiş yapması mümkün değil. Bu nedenle de kullanıcıların öncelikle Android 12 Developer Preview’ı ve My Phone uygulamasını indirmesi gerekiyor. İndirme işlemleri sonrasında ise uygulamalara giriş yapacak kullanıcılar, uygulamalarda yer alan Android 12 beta seçeneklerinden gerekli desteği alabilecek.

Android 12 güncellemesi alacak kullanıcıların telefonları için yedek alması öneriliyor. Telefonlarda meydana gelebilecek çeşitli hatalar nedeniyle veri kaybının önlenmesi adına yedek alındıktan sonra güncellemeye geçiş yapılabilir.

Nokia’nın yanı sıra Android 12 beta ve güncel sürümler için diğer markalardan da açıklama bekleniyor.





PAYLAŞ