Nokia aya baz istasyonu açıyor - Haberler - indir.com

Nokia aya baz istasyonu açıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-19 13:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cihaz sektöründe sık sık adından söz ettirmese de faaliyetlerine devam eden Nokia, Ay'da çalışmalar yapmak için Nasa'da 14,1 milyon dolarlık fon aldığını dile getirdi. Şirketin yapmış olduğu çalışmaların arasında Ay'a baz istasyonu açmak da var. Nokia Ay'a baz istasyonu açacak. 

Ay'a şebeke açmak için Nokia'ya ciddi yatırım yapıldı

Son yıllar içerisinde yeniden yapılanmaya giden ve popülerliğini de her geçen gün geri kazanmak isteyen teknoloji şirketi Nokia, Nasa'dan 14,1 milyon dolar değerinde ciddi bir yatırım aldı. Şirkete yapılan bu yatırımla Ay'da kullanılabilecek bir 4G şebekesi kurmak istediği de konu hakkında elde edilen bilgiler arasındadır. Akıllı cep telefon piyasasındaki geri planda kalmışlığını bu yol ile ters köşe yapmak isteyen Nokia'nın çılgın projesi uzay ve teknoloji meraklıları tarafından son derece ilgiyle karşılandı. 

Nokia 5 yeni akıllı telefonla fark yaratmayı hedefliyorNokia 5 yeni akıllı telefonla fark yaratmayı hedefliyor

Nokia Ay yüzeyine 4G şebekesi yerleştirecek

NASA’nın, çarşamba günü açıkladığı “Ay yüzey araştırma misyonları” için toplam 370 milyon dolarlık bir bütçe belirlendi. Bu bütçeden aslan payını SpaceX, United Launch Alliance gibi dev şirketler alırken Nokia da ses getirecek bir proje için pay kapmayı başardı. Günümüzde her yerde kullanılabilen 4G LTE ağlarının kullanım kapsamı konusunda Nokia gözünü oldukça yükseğe dikti. Şirket Amerika, uzaya “ilk LTE/4G iletişim sistemini” yerleştirmek için NASA Programından 14,1 milyon dolar fon desteği aldı. NASA, “sistemin Ay yüzeyi iletişimini daha uzak mesafeler için de destekleyebileceğini, bağlantı hızını artırabileceğini ve mevcut standartlardan daha fazla güvenilir olduğunu” belirtiyor.

Konu hakkında sorumlu olan yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre Nokia'nın Ay'a 4G bağlantı desteği getirecek sistemi, sadece astronotlar tarafından kullanılmayacak. Uzay araçlarında, gelecek yıllarda Ay'da kurulması planlanan uzay üssünde ve gelecekteki uzay maceralarında bu 4G bağlantısı kullanabilir olacak. NASA’nın üst düzey yetkililerinden Jim Reuter, konuyla ilgili açıklamalarında NASA’nın da şirket için elinden geleni yapacağını söyledi. Reuter ayrıca “Dünya için geliştirilebilen bir teknolojinin Ay yüzeyine nasıl uyarlanabileceğini görmek için sabırsızlanıyorum” dedi. Nokia'nın ayda istasyon açacak olması şirket adında son derece başarılı bir adım olacak gibi gözüküyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 


Hangi Nokia telefonlar duyurulacak?Hangi Nokia telefonlar duyurulacak?
Tanıtımı yapılan Nokia 2.4 ve Nokia 3.4 özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Nokia 2.4 ve Nokia 3.4 özellikleri ve fiyatı
Android 11 alacak Nokia telefonlar belli olduAndroid 11 alacak Nokia telefonlar belli oldu

PAYLAŞ