Nokia 5G teknolojisinde hız rekoru kırdı - Haberler - indir.com

Nokia 5G teknolojisinde hız rekoru kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-20 22:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasında önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden birisi olan Nokia, dünyanın yeni 5G hız rekorunun sahibi oldu. Şirket, ABD üzerinde gerçekleştirmiş olduğu test ile beraber 4.7 Gbps kadar hızlara çıkabildi. Bu hıza 28 Ghz ve 39 Ghz bantlarında milimetre dalga spektrumunun 100 Mhz’lik 8k analın birleştirilmesi ile erişilebildi. Bu yöntem Nokia’Nın AirScale çözümünde uygun olan EN-DC fonksiyonu kullanılarak 40 MHz LTE spektrumu ve 800 MHz bant genişliği sunmuş oldu. EN-DC son kullanıcısının 5G ve LTE ağlarına eş zamanlı olarak bağlanabilmesine izin veriyor. İki hız tek bir noktada birleşiyor ve Nokia, hıza hem bulut temelli 5G hem de klasik taban bantlı ayarlarda ulaşıldığını belirtiyor.

Nokia Mobil Ağlar Başkanı Tommi Uitto, “Bu, ABD’de 5G servislerini geliştirmede önemli ve dikkate değer bir kilometre taşı. Özellikle bağlantı ve kapasitenin oldukça kritik olduğu şu dönemlerde... Hâlihazırda milimetre dalga ekipmanlarımızı, ABD’deki tüm büyük operatörlere tedarik ediyoruz ve onlarla yakından çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Resmi olarak tanıtılan LG Velvet 5G özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan LG Velvet 5G özellikleri ve fiyatı

Nokia 5G’de hız rekoruna erişti

5G bağlantısının yeni hız rekoru kırılması oldukça kısa sürede gerçekleşti. İsveçli telekomünikasyon devi Ericsson, geçtiğimiz şubat ayında o dönemin rekorunu kırdığını açıklamıştı. Şirket, 4.3 Gbps hıza erişmeyi başarmıştı. Ericsson tarafından böyle bir hız ile bir saatlik 4K kalite bir videoyu sadece 14 saniyede indirmenin mümkün olacağını söylemişti. 5G hız rekoru, Ericsson’dan önce Huawei tarafında bulunuyordu. Şirket Türk Telekom ile yaptığı testte 2.9 Gbps seviyesinde bir hız ile rekor kırmıştı.

5G bağlantı teknolojisi henüz dünya genelinde yaygınlaşmış olmazken, araştırmacılar 6G çalışmalarına dahi başlamış durumda. Bu teknolojiler ile beraber gelecekteki mobil internet standardı hücrelere dayanmayacak “erişim noktası” adı verilen cihazlar ile kullanılabilir olacak.


Resmi olarak tanıtılan Redmi K30 5G Racing Edition özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Redmi K30 5G Racing Edition özellikleri ve fiyatı
Huawei P40 Lite 5G Avrupa'da satışa çıkıyorHuawei P40 Lite 5G Avrupa'da satışa çıkıyor

PAYLAŞ