Nintendo Switch Xbox One'ı geride bıraktı - Haberler - indir.com

Nintendo Switch Xbox One'ı geride bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-31 16:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Oyun konsolu pazarında 2020 yılı içerisinde birçok yenilik ve hareket görmemiz bekleniyor. Üretici şirketlerin yeni modellerinin yanı sıra piyasada yer alan modeller hala popüler olarak tercih edilmeye devam ediyor. Bu alanda isim yapmış markalardan olan Nintendo Switch, satış rakamları ile üç yıl gibi bir sürede altı yıllık Xbox One oyun konsolunu geçmeyi başardı. Switch oyun konsolu bu hızda devam ederse ise kısa sürede 100 milyon sınırına ulaşacak gibi duruyor. Konsol üreticisi Nintendo’nun popüler konsolu Switch, çok hızlı bir şekilde satmaya devam ediyor. Konu hakkında mali açıklamalar yapan Nintendo, Switch’in tam 52.48 milyon adetlik satış gerçekleştirdiğini açıkladı. Switch bu satış rakamı ile beraber ise Xbox One’ın toplam satış rakamını sadece üç yıl gibi bir sürede geçmiş oldu.

Nintendo Switch, Xbox One’ı arkasında bıraktı

Nintendo Switch yenilenerek uzun pil ömrü sunuyorNintendo Switch yenilenerek uzun pil ömrü sunuyor

Nintendo açıklamalarına göre Switch 2019 yılı içinde tam 20 milyon adetten fazla bir satış gerçekleştirmiş durumda. Özellikle Noel döneminde konsolun beklentilerin üzerinde bir satış performansı gerçekleştirdiği belirtiliyor. Switch’ın en çok satış yapan bölgesi ise 18 milyon adet ile ABD oluyor. Switch satış çizelgesi PlayStation 2 ve PS4’ün üzerinde ilerliyor. Swtich konsolu ayrıca Nintendo’nun efsane konsollarından olan SNES’i de toplam satış rakamlarında geçmiş durumda. Nintendo Switch oyun konsolu şuan için en çok satan 13.oyun konsolu konumunda bulunuyor. İlk sırada ise 155 milyon adet satış rakamı ile PlayStation 2 yer alıyor. İkinci sırada ise 154 milyon adet satışı ile Nintendo DS yer alıyor.

Nintendo önümüzdeki yıl içinde bazı tahminlerini yayınladı. Buna göre 2020 mali yılı için 19.5 milyon adet Switch satışını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Önümüzdeki yıl ile beraber ise toplam satışların 70 milyon’u geride bırakması bekleniyor. Bu hızla giderse ise yakında 100 milyonu aşması bekleniyor.


Nintendo Switch'e android entegre edildiNintendo Switch'e android entegre edildi
2019 yılının en çok indirilen Switch oyunları duyuruldu! Nintendo açıkladı!2019 yılının en çok indirilen Switch oyunları duyuruldu! Nintendo açıkladı!

PAYLAŞ