Nike, bilim kurgu filmlerinden çıkmış ayakkabılarını 2019 yılında satışa çıkarıyor! - Haberler - indir.com

Nike, bilim kurgu filmlerinden çıkmış ayakkabılarını 2019 yılında satışa çıkarıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-21 15:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Marty MacFly'ın Nike Mag'leri gibi bağcıklarını kendi kendine bağlayabilen bir spor ayakkabı ile basketbol oynamak gibi bir hayal kurduysanız, 2019 yılında bu hayali gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü Nike, bilim kurgu filmlerinden çıkmış ayakkabılarını 2019 yılında satışa çıkarıyor!

Apple Watch 4 Nike+ Satışa Sunuldu

Nike Football Tanıtım VideosuNike Football Tanıtım Videosu

Nike, bilim kurgu filmlerinden çıkmış ayakkabılarını 2019 yılında satışa çıkarıyor!

80'li yılların efsanevi bilim kurgu filmi olan Back to the Future'da gördüğümüz havalı teknolojiler, artık yavaş yavaş gerçek olmaya başladı. İzleyenler kesinlikle bilecektir; kült filminin en unutulmaz sahnesinden birisinde Marty MacFly'ın kendi kendine bağcıklarını bağlayabilen Nike ayakkabısıydı. Bu ayakkabı filmi izleyenler için oldukça çekici gözüküyordu. Fakat bu ayakkabıyı satın almanız mümkün değildi. Çünkü bu şekilde bir ayakkabı, o zamanın teknolojisinde yapılamazdı. Fakat şimdi Nike bu tür bir ayakkabıyı 2019 yılında çıkartmaya ve satışa sunmaya hazırlanıyor.

Bağcıklarını kendi kendine bağlayabilen bu ayakkabı, o dönemdeki mevcut teknolojiler sebebi ile bir bilim kurgu filmleri olmaktan öteye geçmemişti. Geleceğe Dönüş 2 filminde karşımıza çıkan efsane ayakkabı 2011 ve 2016 yıllarında satışa çıkaran Nike, benzer özelliklere sahip olan ayakkabı ile birlikte karşımıza çıkıyor. Nike, prestij modeli olarak sunduğu Nike Mag, 4 bin dolar ila 45 bin dolar arasında değişen astronomik bir fiyata sahip. Ancak marka Hyper Adapt adını verdiği teknoloji ile ürettiği basketbol ayakkabıları ile karşımıza çok daha ucuz bir şekilde gelecek.  Tıpkı Nike Mag gibi bağcıklarını kendi kendine bağlayabilen bu ayakkabı, muhtemelen çok daha hafif ve atletik bir yapıya sahip olacak.

Bağcıkları kendi kendine bağlamak demek; ayakkabı içerisinde bulunan bir motorize yardımıyla gerçekleşen bir olaydır. 350 dolar fiyat etiketi ile 2019 yılı içerisinde piyasaya sürülecek olan bu ayakkabı ve kullanıcılara bambaşka bir deneyim yaşatacak. Ayakkabının mükemmel bir tasarımda olduğunu söyleyen Nike şirketinin CEO'su Mark Parker, "Bu dijital dönüşümü ürünlerimize aktarmak için çok büyük bir adım" şeklinde açıklamada bulundu. Bu ayakkabıyı basketbolculardan çok Geleceğe Dönüş 2 filmindeki sahneye hayran olan kitle sevdi. Çünkü o dönemde üretilmeyen bu ayakkabı gerçekten izleyen kişilerin elde etmek istediği bir ayakkabıydı.


Nike Football ve Nike Soccer Uygulamaları Yayınlandı (Video)Nike Football ve Nike Soccer Uygulamaları Yayınlandı (Video)
Geleceğe Dönüş Filmi'ndeki Nike Ayakkabılar Gerçek OluyorGeleceğe Dönüş Filmi'ndeki Nike Ayakkabılar Gerçek Oluyor
Sınırlı Sayıda Yeni Apple Watch NikeLab GeliyorSınırlı Sayıda Yeni Apple Watch NikeLab Geliyor

PAYLAŞ