Netflix’in piyasa değeri 196 milyar dolar - Haberler - indir.com

Netflix’in piyasa değeri 196 milyar dolar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-20 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Online içerik seyretme platformu Netflix, dünyanın her yerinde kullanılan bir platformdu. Fakat korona virüs salgınının yayılmasıyla beraber insanlar önlem almak için evlerine kapanmak zorunda kaldı. Bu nedenle Netflix kullanımı da her zamankinden daha fazla oldu. Netflix kullanımının artması ile beraber hisseler de değer kazandı. Şirketin piyasa değerini 196 milyar dolara çıkaran bu artış, Netflix'i rakip platformlara göre çok daha avantajlı bir konuma getirdi. Dünyanın en çok kullanılan online film ve dizi izleme platformu Netflix, hala devam eden korona virüs pandemisinin de etkisiyle en değerli şirketlerden biri haline geldi. 

Perşembe günü itibariyle borsa işlemlerinde %5'e varan oranda değer kazanan Netflix hisseleri, şirketin toplam piyasa değerini 196 milyar dolar seviyesine çıkardı. İnsanların salgın nedeniyle evde kalmasını gerektirdiği bugünlerde artan talep ile beraber 160 milyondan daha fazla üyeye sahip olan şirket, Wall Street borsasında kullanılan "Faang hisseleri" grubunda yer alıyor. Teknoloji dünyasının dev şirketlerinin ilk harflerinin kullanıldığı kısaltmada Netflix ile beraber Facebook, Amazon, Apple ve Google gibi dev şirketlerde yer alıyor. 

Netflix ebeveynler için yeni denetim özellikleri getirdiNetflix ebeveynler için yeni denetim özellikleri getirdi

Online film ve dizi seyretme platformu Netflix'in rakipleri Amazon ve bu yarışın yeni oyuncusu olan Disney'in de üye sayısını arttığını belirtmekte fayda vardır. Bu bağlamda ise Amazon'un 118 milyon Disney'in ise 50 milyona kadar yakın bir üye olduğu da belirtilmiştir. Konuyla ilgili elde edilen rakamlar içerik platformları için sevindirici zira korona virüs salgını sebebiyle iptal edilen dizi ve film prodüksiyonları yatırımcıları umutsuzluğa sürüklenmiş gibi gözüküyorlar. 

Petrol devini bile geride bıraktı

Netflix’in bu süreç içerisinde elde etmiş olduğu mevcut piyasa değeri ABD’nin petrol devi ExxonMobil’i de geride bırakmış gibi gözüküyor. Şirketin petrol fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak eriyen hisseleri, ExxonMobil’in piyasa değerini 166 milyar dolara çekmiş. 2013 yılının en değerli şirketlerinin bugün itibariyle Apple ve Google gibi teknoloji devleri %13'ü kadar değere sahip olduğunu da hatırlatmakta da fayda vardı. Netflix halihazırda zaten popüler bir platformdu. Fakat bu zorlu salgın sürecinde evlerine kapanmak zorunda kalan insanlar boş vakitlerini değerlendirmek için Netflix'de zaman geçirmeye odaklandı. Bu sayede şirket her zamankinden daha değerli bir şekilde ilerleme kat ediyor. 


İlgili uygulamalar
Zoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacakZoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacak
Netflix HD ve HDR desteği alan yeni akıllı telefon modelleriNetflix HD ve HDR desteği alan yeni akıllı telefon modelleri
Netflix ebeveyn kontrolü nasıl ayarlanır?Netflix ebeveyn kontrolü nasıl ayarlanır?

PAYLAŞ