Netflix'i daha verimli kullanmanın 15 yolu - Haberler - indir.com

Netflix'i daha verimli kullanmanın 15 yolu

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-10 09:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Pandemi sürecinde bildiğiniz üzere tedbir amaçlı evlere kapanıldı. Bu süreç içerisinde popüler film, dizi seyretme platformu Netflix, kullananların sayısı hızla arttı. Netflix'i daha verimli bir şekilde kullanarak platformdan daha başarılı bir şekilde faydalanmak için yazımızı okuyabilirsiniz. Netflix platformundan daha verimli bir şekilde faydalanmanın 15 yolu şu şekildedir;

Otomatik oynatmayı durdurma

Netflix platformunda bir anda kullanıcıların karşısına çıkan film ya da sizi fragmanları oldukça can sıkıcı olabiliyor. Bu durumdan sıkılanlardan biri de sizseniz otomatik oynatma ve hatta sonraki bölüme geç özelliklerini kapatabilirsiniz. Otomatik oynatmayı kapatmak için;

Netflix görüntü kalitesi ile ilgili yeni kararını açıkladıNetflix görüntü kalitesi ile ilgili yeni kararını açıkladı

- Bir web tarayıcısından Hesap sayfanıza gidin.

- Yönetmek istediğiniz profilin Profil ve Ebeveyn Kontrolleri ayarlarını açın.

- Yürütme ayarlarını değiştirin.

- İçeriklere göz atarken önizlemeleri tüm cihazlarda otomatik olarak oynat seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin veya kutunun işaretini kaldırın.

Videoların oynatma hızını arttırma ve yavaşlatma

Netflix platformunda bir dizi ya da film seyrederken, bu içeriğin oynatma hızını değiştirebilirsiniz. Oynatma hızını artırabilir ya da yavaşlatabilirsiniz. Bu sizin istediğinize kalmış bir durumdur. 

Arkadaşlarınızla beraber Netflix izleme

Netflix Part seçeneğiyle beraber, içerik seyretme keyfinizi arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Yani dizi ya da film seyrederken özel odalar hazırlayıp, seyrettiğiniz içeriğin linkini arkadaşlarınıza göndererek onlarla sohbet başlatabilirsiniz. 

Netflix'te olmayan özel kategorileri bulma

Platformda bulunmayan özel kategorideki içerikleri bularak daha kişisel içerikler seyredebilirsiniz. Bunun için özel kodları kullanmanız gerekir. 

Netflix'te olmayan özel kategorileri ekleme

Özel kategoriler eklemek için her seferinde kod eklemelerle uğraşmak istemezseniz Chrome mağazasından, Netflix arama çubuğuna özel olan bir uzantı ekleyebilirsiniz. Bunun için uzantıyı indirmeniz yeterlidir. 

Netflix izleyerek yabancı dil öğrenme

Netflix'i bir eğlence aracının haricinde eğitim aracına dönüştürerek yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz. Netflix'i yabancı dil öğrenme uygulamasına dönüştüren chrome uzantısı vardır. Alt yazıyı hem orjinal dil hem de Türkçe olarak görebiliyorsunuz. Aynı zamanda öğrenmek istediğiniz dil için en uygun içerikleri de sunuyor.

Alt yazıları düzenleme

Dizi, film izlerken alt yazıların daha büyük ya da küçük olmasını istiyorsanız, yazı fontunu değiştirsem daha güzel olurdu diye düşünüyorsanız alt yazıları istediğiniz gibi düzenlemek çok kolaydır. Bunun için Hesap - Profilim - Altyazı Görünümü adımlarını takip edebilirsiniz. 

Netflix'te bir şeyler izleyip aynı anda başka bir sitede gezme

Platformda herhangi bir içerik izlerken aynı anda başka sekmede işiniz varsa bir uzantı ile işlerinizi yaparken altında küçük boyutlarda istediğiniz şeyi izlemeye devam edebilirsiniz. 

Tüm içeriklerin imdb puanını görme

Seyrettiğiniz içeriklerin imdb puanlarına takıntılıysanız chrome mağazasından ücretsiz olarak indirdiğiniz bir eklenti ile tüm içeriklerin açıklamasına gibi imdb puanlarını ve diğer istatistikleri ekleyebilirsiniz.

Netflix'te ne izleyeceğinizi bulamamaya son verebilirsiniz

Bilgisayarın karşısına geçip saatlerce ne izleyeceğinizi seçmek için zaman harcıyorsanız netflixtavsiye Twitter adresi üzerinden sizin yerinize seçilen içeriklere göz atabilirsiniz. Kategori, imdb puanı, tür gibi seçimleri yaptıktan sonra size bu kriterlere uygun içeriği buluyor.

Netflix alt yazı filtresi

İstediğiniz kelimelerin "***" şeklinde gözükmesini sağlayabiliceğiniz bir uzantı. Yine chrome mağazasından ücretsiz indirip Netflix'e girdiğinizde çalıştırmanız ve kelimeleri seçmeniz yeterli olacaktır. 

Netflix profil resmini değiştirme

Netflix resmimiz tüm dizi ve filmlerdeki karakterlerden biri olabilir. Peki bunu neden mi yapıyoruz? Netflix'in size önerdiği içerikler pp'nize göre şekillenecek. Profil düzenleme - profil simgesine tıklayın - istediğiniz karakteri seçin.

Netflix'te olmayan dizi ve filmleri isteme

Netflix'de seyretmek istediğiniz içerikleri seçmekte zorlanıyor olabilirsiniz. Bu durumu kolaylaştırmak icin @netflixtavsiye hesabını takip etmelisiniz. Önerileri ile hem dizi hem de film tercih etmenize büyük kolaylık sağlıyorlar.

Video görüntü ayarlarını değiştirme

İzlediğiniz içeriğin parlaklığını, kontrasını ve diğer bazı görüntü özelliklerini değiştirebilirsiniz. 

 

Ekranı döndürme

Kullanıcıların zevkine kalmış bir özelliktir. Ekran döndürme yapmak için yine chrome'da bulunan eklentiden faydalanabilirsiniz. 


Netflix'ten abonelik ücretlerine sessiz sedasız zam!Netflix'ten abonelik ücretlerine sessiz sedasız zam!
Netflix aktif olmayan kullanıcıların aboneliğini iptal edecekNetflix aktif olmayan kullanıcıların aboneliğini iptal edecek
Netflix'ten bazı akıllı telefonlara HD ve HDR 10 desteğiNetflix'ten bazı akıllı telefonlara HD ve HDR 10 desteği

PAYLAŞ