Netflix'e yeni rakip: HBO Max - Haberler - indir.com

Netflix'e yeni rakip: HBO Max

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-10 11:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere dijital yayın platformlarının önemi her geçen gün daha da artıyor. Bu sebeple Netflix gibi uzun süredir sektöre olan platforma, yeni yeni rakipler gelmeye başlıyor. Bunlardan biri hakkında da yeni bilgiler geldi. Warnermedia şirketi tarafından hazırlanan orijinal yayın platformu resmen tanıtıldı. Warnermedia tarafından tasarlanan bu platformun adı ise HBO Max. HBO Max adlı platform,  Warnermedia'da bulunan her bir içeriği de barındıracak. Yeni servisin sunduğu en dikkat çekici özellik ise Friends özelliğidir. 

Warnermedia şirketi, yakın zamanda yayın hayatına başlaması beklenen yeni dijital yayın platformu HBO Max'ı resmi olarak tanıttı. Konu ile ilgili daha önce de bir takım söylentiler mevcuttu. Şimdi ise artık bu söylentiler resmiyet kazanarak sektörde yerini almaya hazırlanıyor. Netflix, Prime Video ve Disney Plus gibi platformlara rakip olarak görülen HBO Max, resmen yayın hayatına başlamaya hazır. HBO Max platformu, 2020 yılı itibariyle ABD'de hizmet vermeye başlayacak. 

Netflix'den Gerçekliği Artıracak Yeni ÖzellikNetflix'den Gerçekliği Artıracak Yeni Özellik

HBO şirketinin halihazırda zaten kullanılan HBO Now isimli bir yayın hayatı vardır. HBO Now platformunun abonelik ücreti ise 15 dolar şeklinde belirlendi, platformda ise Game of Thrones, Westworld veya Chernobyl gibi kanalın  en önemli içerikleri de izlenebiliyor. 2020 yılında gelecek olan HBO Max platformu HBO Now platformuna göre daha fazla içeriğe sahip olacak. WarnerMedia şirketi, HBO Max platformunun kütüphanesini HBO kanalında yer alan içerikler ile beraber aynı zamanda WarnerMedia'ya ait olan diğer tüm içerikleri de içinde barındıracağının bilgisini verdi. Bu içeriklere Warner Bros ve DC filmleri yer alıyor. Yani tüm efsanelerin tek bir adreste toplanması bekleniyor. 

Netflix'e, HBO Max adlı rakip

Dünyanın her yerinde popüler olan Netflix platformu bildiğiniz üzere zengin içerikleri ile kullanıcıları memnun etmeye yönelik hareket ediyor. Fakat son zamanlarda platforma rakip olan birçok platform ile karşı karşıya gelir olduk. Bunlardan biri de HBO Max platformu oldu. HBO Max platformu hakkında yapılan duyuruda en dikkat çeken içeriklerden biri Friends dizisi oldu. Şirket tarafından gelen bilgilere göre Friends dizisi artık sadece HBO Max platformunda yayınlanacak. Gelmiş gelmiş en kaliteli komedi filmleri arasında yer alan Friends dizisi, şu an için ABD'de Netflix platformunun en çok seyredilen ikinci içeriği olarak biliniyor. İlk sırada ise The Office yer alıyor. Friends dizisinin HBO Max platformuna geçiş yapması ile beraber WarnerMedia, Netflix platformuna önemli ölçüde darbe vurmuş oldu. 

Şu an için HBO Max ile ilgili ortaya çıkan tüm bilgiler sadece ABD için geçerlidir. Friends dizisi bildiğiniz üzere zaten ülkemizde seyredilen bir dizi değil. ABD'de Friends hayranları dizi seyretmek için gelecek yıl HBO Max platformuna üye olmak durumunda kalacaklar. Ülkemizde ise Friends dizisi yasal yollardan değilde illegal yollardan seyredilen biri dizi olarak devam edecek. 

HBO Max adlı platform bunların yanı sıra aynı zamanda WarnerMedia şirketinin sahip olduğu Warner Bros New Line, DC Entertainment, CNN, TNT, TBS, truTV, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth ve Looney Tunes gibi tüm stüdyo ve kanalların içerikleri izlenebilecek.


 


Netflix Masaüstü İçin Pop-Out Özelliğini DeniyorNetflix Masaüstü İçin Pop-Out Özelliğini Deniyor
GTA 6, Netflix Dizisinden İlham AldıGTA 6, Netflix Dizisinden İlham Aldı
Netflix Tasarruf Yolu ArıyorNetflix Tasarruf Yolu Arıyor

PAYLAŞ