Netflix mobil uygulaması sadece ses modu özelliğine kavuşuyor - Haberler - indir.com

Netflix mobil uygulaması sadece ses modu özelliğine kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-17 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Yeni özelliklerle uygulama deneyimini arttıran Netflix mobil uygulaması için yeni bir özellik yayımladı.

Ekim ayında, XDA Developers ekibi Netflix APK'sını incelemiş ve şirketin mobil uygulaması için sadece-ses özelliğini test ettiğini ortaya çıkarmıştı. Konuyla ilgili Android Police'de bugün yayımlanan habere göre ise bu özellik, bazı kullanıcılara sunucu tarafındaki bir güncelleme olarak sunuldu.

Netflix için Netflix için "Top 50" özelliği yolda

Bir dönemler çok sevilen radyo tiyatrolarını anımsatan bu özellik adından da anlaşılabileceği gibi Netflix’deki sevdiğiniz yapımları dinleme imkanı sunacak. Ekrana bakamadığınız, telefonunuzu başka bir iş için kullanacağınız zamanlarda ya da veri paketinizin yetmemesi gibi sorunlarla karşılaştığınızda bir kurtarıcı görevi görecek bu özellik aynı zamanda bazı kullanıcılara da nostalji hissi yaşatacak gibi duruyor.

Netflix'in yeni özelliği nasıl kullanılacak?

Henüz test aşamaları tamamlanmayan bu özellik şimdilik oldukça sınırlı sayıda kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Bu özellikle birlikte tam ekran olarak izlediği içeriklerde ekranın üst kısmında "Video kapalı" düğmesi yer alıyor. Bu düğmeye bastığınızda sadece ses modu aktifleştiriliyor ve karşınıza siyah bir ekran üzerinde kontrol düğmeleri ve parlaklık kontrol çizgisi çıkıyor.

Netflix Türkiye 2020 yılının en çok izlenen kategorilerini açıkladı

Üstelik Netflix bu özelliği Ayarlar menüsüne de eklemiş durumda. Ayarlar düğmesine dokunduğunuzda çıkan menüde üç farklı seçenek karşınıza çıkıyor. Daima açık, kulaklıklar ve kapalı olarak belirlenen bu seçenekler kullanıcılara geniş imkanlar tanıyor.

Özellik şimdilik çok az kullanıcı tarafından kullanılıyor olsa da, ilerleyen zamanlarda tüm beta programına kayıtlı olan Android kullanıcıları için yayımlanması bekleniyor. Tabi beta sürümüne kayıtlı olsanız da bu özellikten faydalanabilmek için Android yazılımının en son sürümünü yüklemeniz gerekmekte.

Bir süredir radyo programlarına ve podcast içeriklerine de yatırım yaptığı bilinen Netlfix yeni özelliğiyle aynı zamanda Spotify ve Apple Music uygulamalara rakip olacak gibi görünüyor. Daha az veri kullanımı da sağlayacak özelliğim tam sürümünün ne zaman yayımlanacağı ise bilinmiyor


İlgili uygulamalar
Netflix Türkiye'de ofis açıyorNetflix Türkiye'de ofis açıyor
Activision Blizzard ve Netflix davalık olduActivision Blizzard ve Netflix davalık oldu

PAYLAŞ