Netflix görüntü kalitesi ile ilgili yeni kararını açıkladı - Haberler - indir.com

Netflix görüntü kalitesi ile ilgili yeni kararını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-15 15:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz ay dünya genelinde görüntü kalitesini düşüren Netlix konuyla ilgili yeni bir karar aldı.

Wuhan kentinde başlayarak kısa sürede dünya geneline yayılan Corona virüs salgını nedeniyle milyonlarca insan vaktinin büyük bir kısmını evlerinde geçiriyor. Hal böyle olunca Netflix gibi içerikleriyle dikkat çeken platformların kullanımda da yoğun bir artış yaşanmıştı. Anlık kullanıcı sayısın dünya genelinde bir anda çok hızlı artması nedeniyle internet kullanımına aşırı yük binmemesi adına görüntü kalitesini düşürdüğünü açıklayan Netflix ise normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte konuyla ilgili yeni bir karar aldı.

Netflix Android uygulamasına ekran kilidi özelliğiNetflix Android uygulamasına ekran kilidi özelliği

Mart ayının başlarında yayın kalitesini kademe kademe düşüreceğini açıklayan Netlix’in pandemi süreci boyunca nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu ki şirket konuyla ilgili nihai kararını açıkladı. Şirket görüntü kalitesinin arttıracağını açıkladı. Görüntü kalitesinin dünya genelinde kademeli olarak yükseltileceğini belirten şirket bazı Avrupa ülkelerinde yayınları HD kaliteye çektiğini belirtti.

Netflix'in Mayıs ayında Türkiye'de yayınlayacağı içerikler belli oldu

Görüntü kalitesinin düşürülmesi pek çok kullanıcı için can sıkıcı bir durum olsa da bunu uygulayan tek şirket Netflix değildi. Mart ayında bu konudaki ilk hamle popüler video içerik uygulaması olan YouTube’dan gelmiş, kısa süre sonra Amazon’da bu furyaya katılmıştı. Platformların anlık kullanıcı sayısının en az iki katına çıkmasıyla internet altyapılarının zorlanacağını düşünen şirketler çözümü görüntü kalitesini düşürmekte bulmuştu. Normalleşme konuşmalarının gündemde olduğu bu dönemlerde ise bu konuda ilk düzenleme açıklaması Netflix’den geldi. YouTube ve Amazon’un ise bu konuda nasıl bir politika izleyeceği henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
2020'nin ilk çeyreğinde Netflix abone rekoru kırdı2020'nin ilk çeyreğinde Netflix abone rekoru kırdı
WhatsApp'ın Android sürümünde beklenen Netflix özelliği kullanıma sunulduWhatsApp'ın Android sürümünde beklenen Netflix özelliği kullanıma sunuldu

PAYLAŞ