Nasa Ay'da Su Üretmeyi Planlıyor - Haberler - indir.com

Nasa Ay'da Su Üretmeyi Planlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-23 15:30:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

NASA uzun süredir üzerinde çalışmalar yürüttüğü Ay'da su üretme planını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bu sayede Ay'da kolonileşme imkanı mümkün olabilir. İnsanoğlu uzun zamandır Dünya haricinde bir yerde kolonileşme imkanı üzerinde çalışmalar yürütüyor. Elbette ki bu durum lüksten değil ihtiyaçtan doğacak diye düşünülüyor. Bu sebeple NASA tarafından yürütülen çalışmalar nihayet neticeye ulaşacak durumda olabilir. 

NASA Mars Trek ile Kızıl Gezegen Mars'ı Keşfetmek Mümkün!NASA Mars Trek ile Kızıl Gezegen Mars'ı Keşfetmek Mümkün!

NASA Ay'da Su Üretme Çalışmalarını Başlattı

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) çalışanları Ay'a yeteri düzeyde hızla ulaşıldığı taktirde suyun üretilebileceği imkanları ileri sürdü. Bunun üzerine akıllara Dünya haricinde bir yerde kolonileşme imkanın olup olmadığı geliyor. Uzmanlar Ay üzerinde bulunan kimyasal ürünlerden su bileşenlerini üretmenin yollarını keşfetti. Uzmanlar Güneş rüzgarlarında bulunan hidrojenin Ay'a hedeflenen sürede ulaştırılması halinde Ay'da su üretileceğini söyledi. Bu zamana kadar üzerinde çalışmalar yürüten ve ve sonunda sonuç elde edeceğini dile getiren NASA, güneş rüzgarı sayesinde Ay'da su bileşenlerinin tutmasına elverişli ortam oluşturacağı yönünde bir sonuca ulaştı. 

NAS'da çalışan uzaman kadro tarafından oluşturulan bilgisayar simülasyonu sayesinde Güneş rüzgarının Ay'a belirli sürede taşındığı taktirde proton parçalarının elektron ile etkileşime geçmesi halinde hidrojen atomları üretebileceğini, aynı zamanda bu bu atomların da daha sonra Ay yüzeyi boyunca ilerlediği taktirde regolit adı verilen Ay topraklarında bulunan silis ve diğer moleküllere bağlı oksijen atomlarına tutunabileceğini kanıtlamış oldu. Çalışmalar şu an için sadece teoriden ibaret olsa da bu plan üzerinde uzun soluklu bir çalışmanın olumlu sonuç verdiği gösterdi.

NASA uzmanları moleküllerin çarpma hızı ile oluşan kimyasal tepkime sayesinde birbirine tutunan hidrojen ve oksijen moleküllerinin suyun temel bileşeni olan hidroksili ya da H2O'yu üreteceğini ortaya attı. İnsanlığın Ay üzerine kolonileşmesi üzerine uzun süre çalışmalar yapan bilim adamları Güneş rüzgarlarının, Ay'ın istenilen sürede taşınması halinde elektrik yüklü parçaların Ay üzerinde 450 km hızla çarpması sonucu Ay toprağının bileşenleri silikon, demir ve oksijen atomları arasındaki bağları kırdığı ve oksijen atomlarını ayrıştırarak hidrojene tutunmaya elverişli bir ortam haline getirebileceğinin altını çizdi.

İnsanlık adına oldukça büyük bir gelişme olarak görülen Ay da su üretme projesi elde edilen veriler doğrultusunda mümkün olacağı teorisine ulaştı. NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nde plazma fizikçisi olarak görev yapan William Farrell, "Her kaya, Güneş rüzgarına maruz kaldıktan sonra su üretme potansiyeline sahiptir." değerlendirmesi ile araştırmacılara izleyeceği doğru bir yol sundu. Ay'da su üretme araştırmalarının sonuçları, JGR Planets dergisinde yayınlanarak bizlere duyuruldu.


İnsan pilot ve Nasa Drone'u birbiriyle yarıştıİnsan pilot ve Nasa Drone'u birbiriyle yarıştı
Nasa, bulut fotoğrafları istediğini duyurdu!Nasa, bulut fotoğrafları istediğini duyurdu!
NASA'nın Eğlenceli ve Bilgilendirici Mobil UygulamalarıNASA'nın Eğlenceli ve Bilgilendirici Mobil Uygulamaları

PAYLAŞ