Mynet, Global Oyun Pazarına ‘Funpac’ ile iddialı giriş yaptı. - Haberler - indir.com

Mynet, Global Oyun Pazarına ‘Funpac’ ile iddialı giriş yaptı.

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-07 20:04:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Yazılım

Türkiye’nin en büyük oyun topluluklarına ev sahipliği yapan Mynet, şimdilerde ise oyun dünyasında iddialı işler ortaya koymaya hazırlanıyor. Başta Türkiye olmak üzere tüm dünyadaki mobil oyun yapımcılarının oyunlarını küresel ölçekte başarıya ulaştırmak amacıyla 5 milyon dolarlık bir yatırımla hyper-casual mobil oyun yayıncı stüdyosu ‘Funpac’i kurdu.

İlk süreçte hyper-casual oyunlarla küresel pazarda iddiasını ortaya koymayı amaçlayan Funpac Türkiye ve yurt dışında önde gelen oyun stüdyolarıyla masaya oturdu. Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Funpac bu ortaklıklarla birlikte büyümesine ivme katacak gibi görünüyor.

Mynet Çanak Okey iPhone'daMynet Çanak Okey iPhone'da

Profesyonel ekip, sağlam maddi güç

Funpac ekibi, yurt dışında mobil oyun sektöründe dünyanın önde gelen firmalarında uzun yıllar çalışan ve Türkiye’ye dönen isimlerden meydana geliyor. 12 yıldan fazla mobil oyun tecrübesinin yanı sıra 6 yıla yakın Spil Games (Hollanda) ülke müdürlüğü yapan Gökhan Aksoy şimdi ise Funpac / Mynet Oyun Yayıncılık iş biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığını üstleniyor. Aksoy, en büyük artılarının oyun pazarındaki bilgi birikimi ve sağlam finansal güç olduğunu belirtiyor.

Aksoy, mobil oyun pazarında, özellikle hyper-casual oyunlar açısından yoğun rekabet yaşandığını belirtiyor. Yurt dışından da stüdyolarla anlaşmalar yaparak ortak çalışmalar yürütüleceğini ifade eden Aksoy, “Biz Türk oyun geliştiricilere güveniyor ve dünya pazarına çok önemli oyunlar kazandıracağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Pazarda bulunan güçlü rekabet ortamından dolayı oyun yapımcılarının bazı kriterleri aşmakta zorlandığını fakat Funpac’in gerekli şartlarda her türlü esnekliği sağlayacağını destek olacağını dile getirdi.

Funpac, oyun yapımcılarının önünü açacak

Gökhan Aksoy, oyun pazarında rekabetin katbekat fazla olduğunu belirterek, bir oyunun böylesi bir ortamda başarılı olabilmesinin şartlarını şöyle açıkladı: “Öncelikle oyunun tasarımı çok iyi ve dikkat çekici olmalı. Diğer yandan bir oyunun US APPstore’da top10’a çıkması için günde en az 50 bin civarında indirme sayısına ulaşması gerekiyor ki, bunun için de çok ciddi bir bütçe aranıyor. Çoğu oyun stüdyosunda bu maddi gücü bulma ve bunu büyümek için etkin şekilde kullanabilme konusunda sıkıntı olabiliyor. Biz Funpac olarak bu işte nasıl başarılı olunacağını göstermek için oyun yapımcılarına koçluk, oyun dizaynı ve pazarlama konusunda her türlü desteği veriyor ve onlarla birlikte gelir paylaşımı modeliyle ilerliyoruz. Oyun yapımcılarının üzerinden yükü alıyoruz, onlara sadece oyunlarına odaklanıp daha da harika hale getirmek kalıyor.” ifadelerini kullandı.

Hyper-casual oyun dünyasındaki dikkat çeken rakamlar:

  • Hyper-casual özelinde dünyada pazar hacmi 2-2,5 milyar dolar
  • Pazar 2017’de %61, 2018’de %485, 2019’da ise %68 büyüdü
  • Kadın oyuncular daha fazla ilgi gösteriyor (%55)
  • Hypercasual oyuncularının %70’ten fazlası oyunları başka bir işle uğraşırken oynuyor. (ev işleri, otobüs bekleme ya da yolculuk sırasında, TV izleme)
  • App store’da bulunan her 10 ücretsiz uygulamadan 9’u hyper-casual oyunlar kategorisinde yer alıyor.




PAYLAŞ