Mozilla'nın VPN uygulamasının tam sürümünü yayımlandı - Haberler - indir.com

Mozilla'nın VPN uygulamasının tam sürümünü yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-16 20:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Mozilla’nın beta testlerini tamamladığı VPN uygulaması 6 ülkede hizmete sunuldu.

Bir süredir yüksek güvenlikli bir VPN servisi üzerinde çalıştığı bilinen Mozilla beta testlerini nihayet tamamladı. Uygulamanın Android ve Windows için geliştirilen sürümü tam sürüm olarak bugün yayımlandı. Henüz Türkiye’de kullanıma sunulmayan servisin yakın zamanda ülkemizde de kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Mozilla kolaylıklara odaklanmış firefox 72'yi yayınladıMozilla kolaylıklara odaklanmış firefox 72'yi yayınladı

Uygulamanın kararlı sürümü şimdilik ABD, Kanada, İngiltere, Singapur, Malezya ve Yeni Zelanda’da kullanılabiliyor. Opera gibi Google Chrome’a alternatif güvenli tarayıcı VPN hizmetlerinin aksine kullanıcıların aylık ücret karşılığında kullanabilecekleri yeni VPN servisi, Firefox Private Network markası adı altında karşımıza çıkıyor. 

Mozilla VPN daha hızlı bir internet deneyimi sunacak

Yeni servisi hakkında açıklama yapan şirket VPN konusunda birkaç önemli avantaja sahip olduklarını belirtti. Mozilla VPN’nin kullanıcılara sağladığı en önemli avantajlardan birisi servis sağlayıcının kod satırlarının üçte birine sahip olması. Bu sayede Mozilla VPN kullanıcılarına çok daha hızlı bir internet deneyimi sunabilecek.

Mozilla Firefox’u kullanışlı hale getiren 6 tüyo

Ayrıca bugüne dek gizlilik ve güvenlik konusundaki hassasiyetiyle gündeme gelen şirket  VPN hizmetinde de aynı hassasiyetini koruyor. Kullanıcılarından sadece uygulamayı çalıştırmak için gereken bilgileri alacak olan Mozilla kullanıcı veri günlüklerinin hiçbir şekilde kayıt altında tutulmayacağını açıkladı.

Şimdilik sadece 8 ülkede kullanıma sunulan servisin aylık abonelik ücreti ise 4,99 dolar. Bunun yanı sıra bu hizmetin sistem genelinde olmayıp sadece Mozilla Firefox çatısı altında çalışan, tarayıcı trafiğini gizlemek için kullanılan VPN sürümü için belirlenen hizmet bedeli ise aylık 2,99 dolarlık ödeme planına sahip. 

Gün itibariyle eş zamanlı olarak Windows ve Adnroid uygulama mağazalarında yerini alan Mozilla VPN uygulamasının önümüzdeki haftalarda iOS sürümünün de yayımlanması bekleniyor. iOS için uygulama geliştirdiğini resmi olarak doğrulayan şirket henüz bir tarih vermedi.


Mozilla Flash desteğini tamamen sonlandırıyorMozilla Flash desteğini tamamen sonlandırıyor
Mozilla Firefox 78 güncellemesi yayımlandıMozilla Firefox 78 güncellemesi yayımlandı

PAYLAŞ