Mozilla'dan Android İçin Yeni Tarayıcı : Fenix - Haberler - indir.com

Mozilla'dan Android İçin Yeni Tarayıcı : Fenix

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-29 18:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler internet tarayıcılarından olan Mozilla, Android platformu için yeni bir tarayıcı uygulaması geliştiriyor. Firefox uygulaması ile Android pazarında beklediği yükselişi sergileyemeyen şirket, bunun yerini alması beklenen yeni mimarili bir tarayıcı geliştiriyor. Mozilla tarafından geliştirilen bu yeni tarayıcı şuan için var olan Firefox’un yerine geçmesi düşünülüyor. Öyle ki Firefox şuan için masaüstü sürümünde dünyanın en çok tercih edilen tarayıcıları arasında yer alıyor. Ancak hem iOS hem de Android için aynı şeyi söylemek zor olacaktır. Firefox şirketi ise şimdi Fenix adlı yeni tarayıcısıyla mobildeki başarısız gidişatı durdurmak istiyor.

Mozilla’dan Yeni Mobil Tarayıcı; Fenix

Mozilla Dosya Paylaşım Uygulaması Firefox Send'i YayınladıMozilla Dosya Paylaşım Uygulaması Firefox Send'i Yayınladı

Dünyanın en popüler işletim sistemi olan Android için Fenix adlı yeni bir tarayıcı geliştiriliyor. Belirtilene göre GeckoView yerine Gecko mimarisi kullanılacak olan bu tarayıcı hakkında henüz detay bilgiler belli olmuş değil. Ancak Firefox cephesinde Android’de yerini alması bekleniyor. Firefox ekibi tarafından Fenix üzerinde çalışmalar sürerken, yeni mimarisi ile piyasaya 2020 yılında sürülmesi bekleniyor. Mozilla tarafından tüm odak Fenix’e yönelmiş olsa da, Firefox için güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri harici yeni bir özelliğin gelmemesi bekleniyor.

Android’in sahibi olan Google’ın mobil web tarayıcısı ise Chrome, Android telefonlarda ön yüklü olarak geldiği ve Google hesaplar ile senkronize olduğu için en fazla kullanılan mobil tarayıcı konumunda bulunuyor. Mozila ise bu yeni tarayıcısı ise mobil tarayıcıları arasında pay sahibi olmak istiyor.


Mozilla kullanıcılarına yeni şifre yöneticisi sunduMozilla kullanıcılarına yeni şifre yöneticisi sundu
Eski Mozilla Yöneticisindan Google Hakkında Çarpıcı AçıklamalarEski Mozilla Yöneticisindan Google Hakkında Çarpıcı Açıklamalar
Mozilla'dan 2019 İnternet Sağlık RaporuMozilla'dan 2019 İnternet Sağlık Raporu

PAYLAŞ