Mozilla Firefox 69.0 kullanılabilir hale geldi - Haberler - indir.com

Mozilla Firefox 69.0 kullanılabilir hale geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-03 14:00:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Popüler tarayıcı olan Mozilla Firefox, yeni sürümü Mozilla Firefox 69 sürümünün çıkmasına 1 gün kala FTP sunucuları üzerinden desteklenen tüm sistemler için indirilmeye hazır hâle geldi. Tarayıcının yeni sürümünde ne gibi yenilikler olacağını ve nasıl indirebileceğinizi bu yazıdan öğrenebilirsiniz.

Açık kaynaklı ve platformlar arası bir tarayıcı olan Mozilla Firefox, yaklaşık iki yıla aşkın süredir yeni sürüm olan 69.0 üzerinde çalışıyordu. Tarayıcının yeni sürümü resmi olarak 3 Eylül'de kullanıma açılması bekleniyordu. Ancak bu tarihe kadar beklemek istemeyen Mozilla, kaynak kodlarına GNU/Linux, macOS ve Microsoft Windows işletim sistemleri için son dosyaları da yükledi ve sürümü indirmeye hazır hâle getirdi. Mozilla Firefox 69.0, MacOS işletim sistemleri için önemli ölçüde batarya tasarrufu ve diğer tüm işletim sistemleri için pek çok performans iyileştirmesi içeriyor. İsterseniz bu yeni sürümün başka ne gibi yenikler getirdiğini ve nasıl indirebileceğinize yakından inceleyelim.

Mozilla Firefox Android Çıkış Tarihi AçıklandıMozilla Firefox Android Çıkış Tarihi Açıklandı

Nasıl İndirilir?

Firefox 69.0 sürümü çok önemli bir sürüm olmayacak. Fakat Windows ve Mac kullanıcıları için birkaç büyük iyileştirmeyi beraberinde sunacak. Sürümün en önemli yeniliği ise çift GPU kurulumuna sahip Mac bilgisayarlarda çok daha fazla batarya ömrü sunması olacak. Bunla birlikte Firefox 69.0, macOS kullanıcıları için “Finder’da İndirme” işlemini de yapabilecek. Yeni sürümde Windows kullanıcıları için de yeni özellikler yer alıyor. Sürüm sayesinde işletim sistemleri için kullanıcılara içerik işlemi öncelik düzeylerini doğru bir şekilde belirleme konusunda işaretler vererek performans artışı sağlayacak. Windows'un 10 Mayıs 2019 tarihinden daha güncel olan sürümleri için  Windows Hello aracılığıyla Web Kimlik Doğrulama Hizmeti olan HmacSecret uzantısını destekleyecek.

Sonuncusu fakat en önemlisi ise Mozilla Firefox 69.0, artık bir web sitesinde Flash içeriği algılandığındavekullanıcı “user.onts.css” ve “userChrome.css”dosyalarını yükleyemediğinde Firefox, kullanıcılardan Flash Player’ı her zaman etkinleştirmek için izin isteyerek Adobe Flash Player eklentisinin çalışma biçiminde değişiklikler yapacak. Firefox 69.0, henüz OTA güncellemeleri aracılığıyla kullanılamıyor. Bu yüzden sürümün ilk kullananlarından biri olmak ya da mevcut kurulumunuzu güncellemek istiyorsanız gerekli kurulumu, Mozilla’nın FTP sunucuları üzerinden GNU/Linux, Windows ve macOS için bu link üzerinden yükleyebilirsiniz.


Mozilla Firefox Android yenilendiMozilla Firefox Android yenilendi
Mozilla Firefox için Tor eklentisi geliyorMozilla Firefox için Tor eklentisi geliyor

PAYLAŞ