Mobil internet paylaşımı artık 9 TL! - Haberler - indir.com

Mobil internet paylaşımı artık 9 TL!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-24 10:31:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Bugüne kadar ücretsiz olarak yapabildiğimiz internet paylaşımı 15 Ocak 2019 tarihinden itibaren 9 Türk Lirası olacak. Peki neden Mobil internet paylaşımı artık 9 Türk Lirası?

Türk Telekom, kaldırdığı internet paketlerini tekrar yayınladı

Siri, yakın zamanda internetsiz bir şekilde kullanılacak!Siri, yakın zamanda internetsiz bir şekilde kullanılacak!

Neden Mobil internet paylaşımı artık 9 Türk Lirası?

Özellikle Amerika tarafında bulunan mobil operatörlerin uyguladığı mobil internet paylaşımını ücretlendirme yöntemi artık Türkiye'de de kullanılmaya başlanacak. İlk olarak Turkcell tarafından uygulanmaya başlayacağı açıklanan bu sistem içerisinde kullanıcılar belirli bir detaya kadar internet paylaşırken ücret ödemeyecekler. Fakat bu rakamı aşanlar ayda 9 Türk Lirası ödemek zorunda kalacaklar. Bu sisteme dair resmi bir açıklama yapılmasa da alınan bilgilere göre bu yönde çalışmalar gerçekleştirilecek.

Şimdilik Vodafone veya Türk Telekom gibi şirketlerden herhangi bir bilgi gelmedi. Gönderilen bir mesajda şunlar ifade ediliyordu; "15 Ocak 2019 itibariyle, Bireysel ve Kurumsal faturalı ses hattı abonelerimiz aylık sadece 9 TL‘ye ek hiçbir işlem yapmadan paketlerindeki/tarifelerindeki interneti yurt içindeki diğer cihazlarıyla veya sevdiklerinin cihazlarıyla paylaşabilirler.”  Peki bu uygulama nasıl olacak?

Alınan bilgilere göre Turkcell belirli bir dataya kadar mobil internet paylaşımını ücretsiz olarak sunmaya devam edecek. Bu rakam şu anda kesin değil fakat tahmin edilenlere göre data 2 GB kadar olacak. Bu 2 GB'lık veri geçildiğinde ise şirket ücretlendirmeye gidecek. Yani ayda 9 Türk Lirası ödemek zorunda kalacaksınız. Haberin duyulması ile birlikte sosyal medyada hızla büyüyen bir tepki seli mevcut. Fakat bu tepkiler sonucunda şirketler bu şekilde ücretlendirme yönteminden vazgeçer mi bilemiyoruz. Zaten diğer şirketlerden bir açıklama gelmediği için sadece bu ücretlendirme şu anda Turkcell tarafında geliştirildiğini düşünüyoruz. 

Mobil internet paylaşımını bilmeyenler için; Mobil internet paylaşımı, bir telefondaki bulunan internetin diğer cihazlarla paylaştırılmasına denir. Örneğin sizde 2 GB'lık bir paket bulunuyor. Arkadaşınız sizden gelip internetinizi kullanmasını ister ise siz internetinizi arkadaşınız ile paylaşabilir ve onunda internet kullanmasını sağlayabilirsiniz. Arkadaşınızın kullandığı internette sizin paketinizden düşecektir. Uzun yıllardır birçok cihazda bu internet paylaşma yöntemi ücretsiz olarak sunuluyordu. Ne oldu da şirketler ücretlendirme yöntemine gitmeye başladı bilemiyoruz fakat kısa süre içerisinde daha fazla bilgi gelecektir.


İlgili uygulamalar
İnternette gezebileceğiniz dünyaca ünlü 10 müzeİnternette gezebileceğiniz dünyaca ünlü 10 müze
Fotoğrafların sahte olup olmadığını gösteren internet sitesiFotoğrafların sahte olup olmadığını gösteren internet sitesi
Firefox, yeni güncellemesi ile interneti daha çekici hale getirmek istiyorFirefox, yeni güncellemesi ile interneti daha çekici hale getirmek istiyor

PAYLAŞ