Minecraft RTX versiyonunun beta süreci tamamlandı - Haberler - indir.com

Minecraft RTX versiyonunun beta süreci tamamlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-09 23:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Dünyanın en popüler oyunlarından birisi olan Minecraft’ın RTX versiyonu olan Minecraft RTX sürümü Windows 10 kullanıcıları için nihayet çıktı. Beta süreci biten oyunun nihai sürümü artık herkes için erişilebilir oldu. Oyun dünyasının özellikle ekran kartlarının gelişmesi ile beraber önemli bir teknolojisi olan RTX, ışın izleme teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor. Her alanda yer alan ve yaygınlaşmaya devam eden RTX teknolojisi, her geçen gün daha fazla oyun için de aktif olmaya devam ediyor. Bu söz konusu teknolojiler ile oyuncular daha gerçekçi bir atmosfer ve grafik deneyimine sahip oluyorlar. Bu söz konusu teknolojinin oldukça başarılı çalıştığı oyunlardan olan Minecraft için de artık beta süreci tamamlandı ve oyuna Windows PC’ler üzerinden erişilebilir hale geldi.

PC oyuncuları için bu güncellemeyi sunan Minecraft, Nvidia’nın duyurusu ile oyun artık RTX ve DLSS destekleri ile oyunculara sunulabilecek.

Minecraft Festivali artık online yapılacakMinecraft Festivali artık online yapılacak

Minecraft için beklenen RTX teknolojisi yayınlandı

Popüler olan bu teknoloji için yeni ekipmanlara da ihtiyaç oluyor. Öyle ki bu RTX özelliği ile Minecraft evreninde daha gerçek ışıklandırmalar ve atmosfer olacak. Diğer yandan bu teknolojinin daha iyi deneyimlenmesi için oyuna iki yeni dünya daha ekleniyor. Dungeon Dash ve Colosseum olan bu haritalar ile beraber oyun RTX yeteneklerini oyunculara daha iyi sunabilecek. Bu teknolojinin önümüzdeki dönemlerde daha da yaygınlaşması beklenirken, Nvidia tarafından belirtilene göre Aralık 2020 tarihinde Cyberpunk 2077 ve Mount and Blade: Bannerlord 2 gibi oyunlar ile beraber beş oyun daha RTX desteğine sahip olacak.

Bakalım bu yeni RTX teknoloji desteği ve yenilikçi içerikler ile oyunlar, oyunculara ne gibi bir atmosfer ve grafik detayları sunacak göreceğiz. Özellikle Cyberpunk 2077 oyununun oldukça beklenen bir isim olduğunu belirtelim.  


Minecraft'ın PlayStation VR sürümü bu ay sonu yayınlanacakMinecraft'ın PlayStation VR sürümü bu ay sonu yayınlanacak
Minecraft Server kurulumu nasıl yapılır?Minecraft Server kurulumu nasıl yapılır?

PAYLAŞ