Minecraft Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu! - Haberler - indir.com

Minecraft Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-19 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

2016 yılında Minecraft filminin vizyon tarihi duyurulmuştu fakat daha sonra filmin çıkış tarihi bilinmeyen sebeplerden dolayı ertelendi. Yıllar önce Minecraft oyunu hayatımıza girdiğinde oldukça popüler bir yer kazanmıştı. Oyun sektörünün başarılı isimlerinden Mojang tarafından geliştirilen Minecraft oyunu yıllardır oynanan ve son derece eğlenceli bir oyundur. Uzun süredir konuşulan Minecraft oyununun filminin vizyon tarihi sonunda belli oldu. Şirket tarafından konu ile alakalı yapılan resmi açıklamaya göre Minecraft oyununun filmi 4 Mart 2022 yılında vizyona girecek. Yani filmin gelmesine daha bir kaç yıl var. Minecraft filminin takipçilerini bu tarih üzse de şirketin açıklamaları bu yönde. Filmin vizyon tarihinin ortaya çıkması ile beraber Minecraft filminin konusu hakkında da çeşitli açıklamalar geldi. 

YouTube kanalı Minecraft Evi'nin ünlü isminden yeni televizyon programıYouTube kanalı Minecraft Evi'nin ünlü isminden yeni televizyon programı

Minecraft filminin konusu

Minecraft filminde genç bir kız ile yakın arkadaşının başından geçen macera dolu anlara şahit olacağız. Farklı sahnelerde ve farklı hikayeler doğrultusunda tasarlanacak olan Minecraft filminde çeşitli maceralar eşliğinde heyecan verici anlara şahit olacaksınız. Filmde iyi karakterlerin yer aldığı gibi aynı zamanda Ender Dragon adından kötü bir karakter de yer alacak. Ender Dragon adlı kötü karakter, genç kız ve yakın arkadaşının izlediği yolu yok etmeye çalışacak ve onların işlerini zora sokacaktır. Bu durum karşısında da Overworld’ü kurtarmak için mücadeleye girmeleri gerekecektir. Macera tam da burada başlayacak ve Ender Dragon'un kötülükleri ile mücadele edeceksiniz. Minecraft oyununun filminde ise şu an için hangi oyuncuların yer alacağı hakkında bilgi söz konusu değildir. Minecraft filminin yönetmen koltuğunda ise Aşk Listesi, Five Feet High and Rising ve Aşka Özgürlük filmlerini de yöneten Peter Sollett oturuyor. Oyunu kadar filminin de son derece başarılı olması beklenen Minecraft filminin senaryosunu ise oyunun geliştiren Markus Persson’un yapacağı belirtiliyor. Warner Bros tarafından izleyicilerle buluşacak yapımın hikayesi takipçilerin en merak ettikleri konular arasındadır. 

Minecraft filminin geliştirme hikayesi ise Minecraft 10 Mayıs 2009 tarihinde geliştirilmeye başlanmıştır. Markus Persson, King.com’daki işinden ayrıldıktan sonra bağımsız program yazma ve geliştirmeye işlemleri ile hareket etmeye odaklanmıştı. Bu da herhangi bir yerde çalışma zorunluluğu olmadan hareket etmesini sağlamıştır. Markus Persson, Minecraft’ı yazmak için Dwarf Fortress, RollerCoaster Tycoon ve Dungeon Keeper gibi oyunları değerlendirerek kendi hikayesini yazmıştır. Oyunun temellerinde nelerin yer alması gerektiği hakkında çeşitli değerlendirmeler yapan Markus, Infiniminer adlı bir oyunu keşfetmiştir ve TIGSource.com forumlarındaki kullanıcılarla oynamıştır.  Daha o dönemlerde Markus, izometrik 3-boyutlu inşa oyun fikirleri hakkında çeşitli araştırmalar ve düşünceler içerisindeyken, bu düşüncelerini test etmek için prototipler hazırlamıştır. Infiniminer adlı oyun, Minecraft’ın oynayış biçimini ağır şekilde etkilemiş olup, 1. tekil kişi gözüyle oynanan bakış açısı ve blok şekilli görselleri dahil olmak üzere oynanış sunmaktadır. Minecraft oyununun gelecek yıllarda vizyona girecek olan filmi şimdiden merak konusu olmakta ve yakın zaman da da hakkında daha detaylı bilgi beklenmektedir. 


İlgili uygulamalar
Yeni bir Minecraft oyunu duyurulduYeni bir Minecraft oyunu duyuruldu
Minecraft geliştiricisinin adı oyundan silindiMinecraft geliştiricisinin adı oyundan silindi

PAYLAŞ