Milyonlarca Netflix hesabı Dark Web'de satışa çıkarıldı - Haberler - indir.com

Milyonlarca Netflix hesabı Dark Web'de satışa çıkarıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-20 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dijital yayın platformlarına gösterilen ilgisi ve alakayı fırsata çevirmek isteyen siber dolandırıcılar, çaldıkları Netflix hesaplarını Dark Web'de oldukça cüzi miktarlara satıyor. Sizin de Netflix hesabınız tehlike altında olabilir. 

İnternetin adeta karanlık yüzü olarak nitelendirilen Dark Web, pek çok sayıda yasa dışı aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Siber dolandırıcıların ele geçirmiş oldukları Netflix hesaplarını Dark Web’de sayışa çıkarıldı. Eğer sizde Netflix kullanıyorsanız sizin de hesabınız tehlike altında olabilir. Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, hesap şifresi paylaşımı ile ilgili olarak kullanıcılarını uyardı Başarılı yönetici özellikle de çift faktörlü koruma sistemi sunmayan Netflix platformunda mutlaka güçlü ve benzeri olmayacak bir şifre kullanılması gerektiğinin çok önemli olduğunu söylüyor. 

WhatsApp'da Netflix virüsü yayılıyor!WhatsApp'da Netflix virüsü yayılıyor!

Farklı hesaplarda aynı şifreleri kullanmayın

Kullanıcıları şifre güvenliğini önemsemeye çağıran Alev Akkoyunlu 

"Günümüzde birçok kişinin aynı şifreyi birden fazla hesapta kullanması, olası bir veri ihlali kurbanı olma durumunda Netflix hesabı gibi diğer çevrim içi hesapların da ihlale uğraması anlamına geliyor" dedi. Sahte hediye kartları yöntemi ile kullanıcıların dolandırıldığının altını çizen Akkoyunlu, bu konuda çok dikkatli davranılması gerektiğini, aksi takdirde hem kredi kartı hem de Netflix hesap bilgilerinin siber korsanlar tarafından ele geçirilebileceğini dile getirdi.

Akkoyunlu bunlara ek olarak, Netflix hesaplarının 4 TL’ye Dark Web’de satışa çıkmasını istemeyen kullanıcılara bazı tavsiyelerde bulundu:

Güçlü ve benzersiz bir parola kullanın.

Netflix ayarlarından, hesabınıza bağlı cihazları sıklıkla kontrol edin.

Hesabınızı başkalarıyla paylaşmaktan kaçının

Dark Web’i sürekli tarayarak hesap bilgilerinizin tehlikede olup olmadığını bildiren Bitdefender Dijital Kimlik Koruması gibi bir güvenlik uygulaması kullanın.


Televizyonda Netflix nasıl izlenir?Televizyonda Netflix nasıl izlenir?
Apple, Netflix'den kar alamadığı içi şikayetçiApple, Netflix'den kar alamadığı içi şikayetçi
Spotify, Netflix dizisi oluyorSpotify, Netflix dizisi oluyor

PAYLAŞ