Milyarlarca Facebook ve Clubhouse hesabı Darknet'te satışta! - Haberler - indir.com

Milyarlarca Facebook ve Clubhouse hesabı Darknet'te satışta!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yaptığı analizler ile adından söz ettiren CyberNews, milyarlarca Facebook ve Clubhouse hesabının bilgilerini depolayan arşivin büyük bir korsan forumunda satılabileceğini dile getirdi. CyberNews raporunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Günümüz teknoloji dünyasında gerçekleşen siber saldırılar özellikle de pandemi sürecinde daha çok kullanıcıyı etkiler oldu. Son yaşanan olaylara göre, 3.8 milyar Facebook ve Clubhouse hesabının ayrıntıları bir veri tabanı üzerinden korsan forumunda satışa çıkarıldı. Pek çok sayıda adres, telefon numarası ve isim içeren bu arşivdeki bilgiler 24 Temmuz tarihine kadar gerçekleşen Clubhouse ihlali sonucunda çalınmış olabileceği tahmin ediliyor Bunun yanı sıra Clubhouse, kullanıcılara rehber senkronizasyonu zorunlu tuttuğu için ihlalle beraber uygulama içerisinde üyeliği bulunmayan pek çok kişinin de telefon numarası ele geçirilmiş ve veri tabanına da eklenmiş olabilir. Aynı zamanda Clubhouse'un yanı sıra Facebook boyutu da var.

Facebook Dark Post özelliğinin kullanımıFacebook Dark Post özelliğinin kullanımı

Yaklaşık olarak bir ay önce söz edilen forum üzerinden Clubhouse ile ilgili olan 3.8 milyar tane telefon numarasından oluşan bir veri tabanı satılmak istemiş fakat topluluk için dikkat çekici olmadığı için forum yönetimi ilanı, kötü olarak değerlendirilmişti. Görüldüğü üzere siber suçlu elinde bulunan telefon numaralarını satışa sunmak için farklı bir çalıma içerisine girerek, bu numaraya bağlı olan Clubhouse, hesaplarının kullanıcı adlarını ve son konum bilgilerini de verilere eklemiştir. Aynı zamanda numaralar ile bağlantılı olan Facebook hesaplarının bağlantı adresi ve arşive eklenince de ortaya farklı derleme çıktığını görmek mümkündür. Numaraların bağlantılı olduğu Facebook hesaplarının nasıl bulunduğu bilinmiyor fakat 2021 Nisan ayında internet ortamında yayılan Facebook ile ilgili sızıntıların da bu verilere eklendiği düşünülüyor.

Alanında uzman kişiler, yalnızca telefon numaralarından oluşan veri tabanının pek de faydalı olmayacağını ancak kapsamlı bir hale getirilmiş yeni içerikleri çeşitli siber saldırılar için oldukça değerli olduğu dile getirildi. Öyle ki korsanlar sosyal mühendislik ve kimlik avı ile ilgili bu veri tabanını kullanabilir. İlanda bulunan 100.000 dolarlık fiyata gösterilen tepkinin gereğinden fazla olması da veri tabanında yer alan bilgilerin değerini ortaya çıkarıyor. Buradaki dikkat çekici olan kısım ise arşivin, bütçesi yeterli olmayan potansiyel alıcılara yönelik bir şekilde küçük bölümlere ayrılarak satılıyor. kişisel verileri bu gibi durumlardan uzak tutmanın en iyi yolu, sosyal medya hesaplarında iki faktörlü kimlik doğruma seçeneğini aktif hale getirmek gerekir. Bunun yanı sıra e-posta kullanırken kimden geldiği belli olmayan iletilere dikkat etmek gerekir. Öyle ki şüphe uyandıran herhangi bir durumdan uzak durmak, kişisel verileri korumak adına faydalı olur. 

 


Facebook görüntülü konuşma için Portal adını verdiği cihazı tanıttıFacebook görüntülü konuşma için Portal adını verdiği cihazı tanıttı
Facebook'un reklam gelirleri Apple yüzünden düştüFacebook'un reklam gelirleri Apple yüzünden düştü

PAYLAŞ