Microsoft'un oyun geliri 5 milyar doları aştı - Haberler - indir.com

Microsoft'un oyun geliri 5 milyar doları aştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-27 15:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji ve yazılım şirketi Microsoft, 2021 mali yılı için 2.çeyrek sonuçlarını açıkladı. Bununla beraber Xbox satışları ve Game Pass aboneliklerinden elde edilen oyun gelirleri de belli olmuş oldu. Bu söz konusu oyun gelirlerinin son üç aylık dilimde ise 5 milyar doları aştığı duyuruldu. Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, Xbox oyun konsolları ve Game Pass servisi ile beraber oyun pazarının da önemli isimlerinden biri olarak bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde 2021 mali yılı 2.çeyrek sonuçlarını da paylaşan şirket, yeni nesil oyun konsolları Xbox Series X ve Series S ile beraber oyun dünyasında nasıl bir yükseliş sergilediği de belli oluyor.

ABD için mali yılın miladi yıl ile aynı durumda olmadığını da belirtelim. Bu noktada 2021 mali yılı 2.çeyreğinde Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre 3 aylık dönemde şirketin toplam geliri yüzde 17 yükselerek 43 milyar dolar seviyelerine geldi. Net kar ise yüzde 33 artış gösterirken, 15.5 milyar dolar oldu.

Microsoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyorMicrosoft Edge'e üç yeni özellik ekleniyor

Microsoft, oyun tarafında 3 ayda 5 milyar doları geçti

Oyun sektöründe Series X ve Series S ile beraber yeni nesil oyun donanımları sunan teknoloji şirketi, Game Pass kütüphanesi ile beraber de hem birinci hem de üçüncü parti oyun stüdyo oyunları ile kitaplığını genişleterek dijital abonelik servisini güçlendirmiş oldu. Yeni nesil Xbox modellerinin piyasaya girmesi ile beraber Microsoft’un donanım gelirleri yüzde 86’lık bir artış gösterdi. Xbox içerik ve hizmet geliri ise yüzde 40 oranında dikkat çekici artış  göstererek 3.5 milyar dolara yükseldi. Microsoft’un açıklamasına göre yeni nesil Xbox’ların yüzde 70’i Game Pass aboneliğine sahip durumda. Microsoft oyun operasyonları ile son çeyrekte yüzde 51 gibi bir büyüme sergiledi ve 5 milyar dolar barajını aşmış durumda.


Sony PlaysStation 5 satışlarıyla Microsoft'u ikiye katladıSony PlaysStation 5 satışlarıyla Microsoft'u ikiye katladı

PAYLAŞ