Microsoft’tan bulut tabanlı işletim sistemi geliyor - Haberler - indir.com

Microsoft’tan bulut tabanlı işletim sistemi geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-29 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Konuyla ilgili olarak açıklanan bazı raporlara göre Windows, bulut tabanlı bir işletim sistemi olan Windows 10 CloudPC üzerinden hızla çalışmalar yapmaya devam ediyor. Kurumsal müşterilerin beğenisine sunulacak olan bu sistem ile beraber yöneticiler, şirket içerisindeki bilgisayarlara çevrimiçi bir şekilde her türlü cihazlara erişim imkanı elde edilecek. 

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Windows, yönetici olanların Windows 10'a uzaktan erişim sağlamasına izin verecek olan CloudPC adında yeni bir PC deneyimi üzerinde hızla çalışmalarına devam ediyor. Yerel olarak ise yüklenen Windows yerini almayacak olan bu yeni yeni sistem, yalnızca kurumsal müşterilere sunulmak üzere  hazırlanıyor. 

Microsoft Windows 10 21H2’yi test etmeye başladıMicrosoft Windows 10 21H2’yi test etmeye başladı

CloudPC ile beraber Windows'un esas amacı, işletim sisteminin bulut üzerinden çalışmasını sağlayarak, iş ile ilgili olan uygulamalara ve programlara herhangi bir cihaz üzerinden kolaylıkla erişim sağlamaktır. Bununla beraber cihazların yapılandırılmasına yönelik olarak ise önemli güncelleme ve iyileştirmeleri daha kolay bir şekilde temin etmesi amaçlanan bu yeni sistemin, 2021 yılının ilkbahar aylarından sunulması bekleniyor. 

Windows 10 CloudPC nedir?

Windows’un üzerinde çalıştığı CloudPC, direkt olarak işletim sistemini bulut teknolojisi üzerine taşıyor. Windows, LinkedIn platformu üzerinden bir ilanı yayınlayarak Windows 10 Cloud PC’nin ne olacağına dair birkaç ipucu verdi. Yayınlanan bu iş ilanında, Windows 10 Cloud PC’nin şirketleri daha basit ve geliştirilebilir bir şekilde güncel olmasına imkan tanıyacak. Aynı zamanda da Cloud PC, Windows Sanal Masaüstü’nün üzerine inşa edilmiş “stratejik bir seçenek” olarak tanımlandı.

Windows 10 CloudPC, 3 farklı seçeneğe sahip olacak

CloudPC, mevcut kullanılan Windows 10 işletim sistemini ve Windows Server'ın yerine kullanılmayacak. Windows, CloudPC’yi bilgisayarlarına her an her yerde ulaşmak isteyen kurumsal müşteriler için ekstra bir seçenek olarak kullanıcıların beğenisine sunacak. Microsoft hakkında detaylı bilgilendirmeler yapan bir Twitter kullanıcısının sızdırmış olduğu ekran görüntülerinden elde dilen bilgilere göre Cloud PC; MacOS, iOS ve Android işletim sistemleri tarafından da desteklenecek.

Windows 10 CloudPC sayesinde yöneticiler, şirket içerisinde kullanılan tüm Windows 10 işletim sistemi bulunan bilgisayarlara uzaktan herhangi bir cihaz üzerinden erişim sağlayabilecek. Windows 10 CloudPC işletim sistemine sahip olan tüm cihazlara gelen güncelleme ve iyileştirmeler yine uzaktan erişim ile beraber yüklenebilecek. Microsoft’un bulut program ve bilgi işletim sistemi Azure üzerine inşa edilecek olan bu yeni sistem CloudPC,üç farklı seçenek ile beraber satışa sunulacak. Orta seviyede 2 vCPU, 4GB RAM, ve 96 GB SSD desteği sunulurken, bir üst seviyede 2 vCPU, 8GB RAM ve 96GB SSD seçeneği mevcut olacak. En üst seviyede ise Windows 10 CloudPC, 3 vCPU, 8GB RAM ve 40GB SSD özelliklerine sahip olacak. 

Konuyla ilgili olarak sızdırılan bilgilere göre ise CloudPC üzerindeki çalışmalar şu an için halen devam ediyor. Şu an için beta sürümünde olan bu sistem, küçük bir topluluk tarafından test edilmeye başlandı. Konuyla ilgili olarak Windows tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da raporlara göre Windows 10 CloudPC 2021 yılının bahar aylarında hizmete sunulacak.


Android uygulamaları Windows 10'a geliyorAndroid uygulamaları Windows 10'a geliyor
Windows 10 'Görev yöneticisi açılmıyor' sorunu nasıl çözülür?Windows 10 'Görev yöneticisi açılmıyor' sorunu nasıl çözülür?
Windows 10'da ekran çözünürlüğü nasıl değiştirilir?Windows 10'da ekran çözünürlüğü nasıl değiştirilir?

PAYLAŞ