Microsoft'tan Azure Sphere'i hackleyebilene 100 bin dolarlık ödül - Haberler - indir.com

Microsoft'tan Azure Sphere'i hackleyebilene 100 bin dolarlık ödül

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-08 13:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

ABD’li yazılım devi loT cihazları için geliştirdiği Linux tabanlı Azure Sphere OS'u hacklemeyi başaran araştırmacılara ödül vereceğini duyurdu.

Güvenlik araştırmacılarını Azure Sphere OS'un temelini oluşturan Linux işletim sistemini hacklemeye davet eden Microsoft sistemi hacklemeyi başaranlara 100 bin dolara kadar ödeme yapacak.

Ek alana ihtiyaç duymadan kurabileceğiniz 5 Linux sistemiEk alana ihtiyaç duymadan kurabileceğiniz 5 Linux sistemi

Microsoft, Azure Sphere Security Research Challenge kapsamında Linux tabanlı işletim sistemini kritik açık bulan uzmanlara 100 bin dolara kadar ödül vereceğini resmi olarak duyurdu.

Geçtiğimiz sene Build Geliştirici Konferansı'nda loT cihazları için Azure Sphere’i açıklayan Microsoft’un bu işletim sisteminin yeni bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Dünya çapında pek çok işletmenin kullandığı Azure Sphere'i kullanıcı sayısını günden güne arttırırken Microsoft’ta sistem güvenliğini maksimuma çıkarmak istiyor.

Linux işletim sistemi global pazara açılıyor

Bu kapsamda yeni bir projeye imza atan yazılım devi sistemde açık bulan güvenlik uzmanlarını ödüllendireceği bir yarışma düzenledi. Araştırmacıların bu yarışmaya katılabilmek için 15 Mayıs'a kadar Microsoft'un ödül programına kayıt yaptırmaları gerekiyor. 1 Haziran - 31 Ağustos arası yapılacak olan yarışma kapsamında Microsoft, Azure Pluton ve Azure Secure World'de kod yürütebilenler 100 bin doların sahibi olacaklar.

Konu hakkında resmi açıklama yapan şirket "Bu araştırma yarışması, Azure Sphere OS'a odaklanıyor. Bulut bölümü de dahil olmak üzere araştırma girişimi kapsamı dışında bulunan güvenlik açıkları, genel Azure Ödül Programı ödülleri için uygun olabilir. Fiziksel saldırı araştırma yarışması ve Azure Ödül Programı kapsamının dışındadır" ifadelerini kullandı.

 


Steam Linux Desteğine Son VeriyorSteam Linux Desteğine Son Veriyor
Linux 5.5 sürümü pek çok yenilikle birlikte yayınlandıLinux 5.5 sürümü pek çok yenilikle birlikte yayınlandı

PAYLAŞ