Microsoft XCloud Açık Beta Testleri Ekimde Başlıyor - Haberler - indir.com

Microsoft XCloud Açık Beta Testleri Ekimde Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-10 13:07:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Microsoft kullanıcıları için XCloud isimini verdikleri çevrim içi oyun servisi ile ilgili bilgileri ilk olarak 2018'in Ekim ayında paylaşmıştı. Geçtiğimiz seneden beri yeni servisinden bilgiler paylaşmaya devam eden Microsoft platformun nasıl çalışacağına dair bilgileri E3 2019 toplantısında açıkladı. Mart ayında Demo sürümü geliştirilen servisin ön izlemesinin Ekim ayında Xbox kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

İki ay öncesinde Xbox geliştiricilerinin, xBox'u, XCloud'a bağladıklarını açıklayan Microsoft'un Xbox şefi Phil Spencer, XCloud'un Xbox One’ı ücretsiz ve kişisel olarak XCloud sunucusuna dönüştürebileceğini de belirtmişti. Microsoft tarafından açıklanan bilgiler doğrultusunda ise, kullanıcıların Xbox kütüphanelerinde ki ve Xbox Game Pass üzerinde bulunan oyunlara, XCloud sayesinde çevrim içi olarak kolayca ulaşabileceklerdi. 

Microsoft Xbox için yeni bir oyun bulutu bölümü oluşturuyorMicrosoft Xbox için yeni bir oyun bulutu bölümü oluşturuyor

Microsoft ve Sony Bulut Oyun ve Yapay Zeka Konularında İş Birliği Yapacak

XCloud Piyasaya Ne Zaman Sürülecek?

Microsoft: E3 etkinliğine iddialı geliyoruz!

Xbox ekibin olarak bu kararı almalarındaki nedenin, herkesin oyun deneyimi yaşamasını amaçladıklarını açıklayan Phil Spencer, bu servisin gelişmesi için donanım ve servis inavasyonu alanına daha çok odaklandıklarının da altını çizmişti.  Çapraz oyun deneyimi sunmak istemelerinin motivasyon kaynağının bu nedene dayandığını açıklayan Spencer, XCloud'un yayın tarihini hakkında net bir açıklama yapmamıştı.

E3 2019 tarihinde şirketin açıkladığı bilgilere göre ise, Microsoft geliştiricilerinin XCloud servisi için konsol, mobil cihazlar ve PC desteğine bağlı olan Xbox kumandalarıyla test aşamasında olduğu öğrenilse de, servisin ücreti ve tam sürümünün ne zaman yayınlanacağı konusunda detaylı bir bilgi verilmese 20 dolar fiyat etiketine sahip olan, Sony’nin PlayStation Now ve Google’ın Stadia servisiyle XCloud'un büyük bir rekabet içerisinde olacağını söylemek yanlış olmaz.


Playstation 5 ve yeni Xbox konsol dünyasına farklı bir bakış getirecekPlaystation 5 ve yeni Xbox konsol dünyasına farklı bir bakış getirecek
Google Stadia İçin Minumum Bağlantı Gereksinimleri Belli OlduGoogle Stadia İçin Minumum Bağlantı Gereksinimleri Belli Oldu

PAYLAŞ