Microsoft, Xbox Series X'i PS5'ten daha ucuza satmak istiyor - Haberler - indir.com

Microsoft, Xbox Series X'i PS5'ten daha ucuza satmak istiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-12 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Oyun pazarının önde gelen isimlerinden olan Microsoft, bu yıl yeni oyun konsolu Xbox Series X ile pazara giriş yapacak. Pazarda bu yeni oyun konsolunu daha ucuza sunmak isteyen şirket, PS5’in fiyatının açıklamasını bekliyor. Bu noktada Microsoft’un Xbox Series X modelini PS5’ten daha ucuza satmak için beklemede olduğunu belirtelim. Bu kapsamda yeni oyun konsolu pazarında Microsoft’un çok daha agresif bir davranış sergilemesi bekleniyor. İlk etapta para kaybetmeyi göze alacak olan şirket Xbox Series X’i PlayStation 5’ten daha düşük bir fiyata satmayı hedefliyor. Wedbush Securites analisti Michael Pachter ve eski Microsoft ve EA yöneticisi olan Peter Moore’un beklediği şey de tam olarak bu diyebiliriz.

Xbox Series X, PS5’ten daha ucuz olabilir

Xbox Live Gold Nisan 2020 oyunları belli oldu!Xbox Live Gold Nisan 2020 oyunları belli oldu!

Pachter, Microsoft’un Xbox Series X modelinin fiyatını açıklamadan önce Sony’nin ilk adımı atarak PS5’i duyurması beklediğini belirtiyor. Analist Xbox’ın PlayStation 5’ten 100 dolar daha ucuza sunulacağını beklediğini belirtiyor. Bu noktada "Gördüğüm kadarıyla Sony'nin PS5 fiyatını 500 dolar olarak belirlemesi gerekecek" dedi. İlk hamle Sony cephesinden beklenirken Xbox Series X modelinin ise 400 dolar seviyelerinde bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Inside Xbox etkinliği ile beraber tanıtılan oyunlar arasında en dikkat çeken yapım Assassin’s Creed Valhalla olmuştu. Oyun sunduğu görsel ve grafik kalitesi ile dikkatleri üzerine toplarken, oyuna dair yeni detaylar da ortaya çıktı. Oyun için video yayınlanması ile beraber oyunda ışın izleme ve 60 FPS gibi güçlü detayların yer almadığı gözüküyor. Microsoft’un bugüne kadar ki en güçlü oyun konsolu olacakken, bu yeni oyunun ise 30 FPS’te sabit kalacağı belirtiliyor. Şirketten yapılan açıklamada Assassin’s Creed Valhalla için en az 30 FPS garantisi veriliyor. Model bu noktada RTX 2080Ti kullansanız dahi 4K seviyesinde 30 FPS’de kalacak ve 4K’da 60 FPS göremeyeceğiz.


Xbox Live Gold Mayıs 2020 oyunları belli olduXbox Live Gold Mayıs 2020 oyunları belli oldu
Xbox Series X oyunları ilk kez sahnedeXbox Series X oyunları ilk kez sahnede

PAYLAŞ